logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JOGURTY
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2013
Autorzy: J. Pikul, R. Danków, D. Cais-Sokolińska, J. Wójtowski, J. Teichert
Tytuł: Wybrane cechy jakościowe jogurtu i sera podpuszczkowego wytworzonych z mleka owczego o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych
W: Biożywność - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Poznań, 25 września 2013 r..
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 85-88, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; składniki bioaktywne ; jogurty ; sery podpuszczkowe ; jakość
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2013
Autorzy: Marek Stanisz
Tytuł: Ocena sensoryczna jogurtu i kefiru z mleka owczego przez studentów
W: Produkcja zwierzęca w warunkach zrównoważonego rolnictwa : LXXVIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków, 9-11 września 2013, Materiały konferencyjne / Oprac. red. Danuta Dobrowolska.
Adres wydawniczy: Balice : Instytut Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy, [2013]
Szczegóły: s. 272-273
ISBN: 978-83-7607-260-9
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; jogurty ; kefir ; ocena sensoryczna
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2011
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Krzysztof Borski, Małgorzata Lasik
Tytuł: Assessment of suitability of yoghurts produced in Poland for the diet of children and teenagers suffering from hypolactasia
Tytuł równoległy: Ocena przydatności jogurtów produkowanych w Polsce w diecie dzieci i młodzieży z hypolaktazją
Źródło: Zdr. Publ. - 2011, 121 (4), s. 407-411, il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Zdrowie Publiczne " [Dostęp 25 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: choroby człowieka ; hipolaktazja ; dzieci ; młodzież ; żywienie człowieka ; jogurty ; beta-D-galaktozydaza ; bakterie kwasu mlekowego
Angielskie słowa kluczowe: yoghurt ; hypolactasia ; beta-D-galactosidase ; lactic acid bacteria
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Dynamika zmian kwasowości jogurtu z dodatkiem produktów zbożowych podczas chłodniczego przechowywania
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 111, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_111.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: jogurty ; dodatki do żywności ; produkty zbożowe ; przechowywanie ; kwasowość ; zmiany kwasowości
Angielskie słowa kluczowe: yoghurt ; acidity ; buckwheat groats ; shelf-life
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Dynamika zmian kwasowości jogurtu z dodatkiem produktów zbożowych podczas chłodnieczego przechowywania
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06-01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 124
Polskie słowa kluczowe: jogurty ; kasza gryczana ; kasza owsiana ; kwasowość miareczkowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Ocena jakości jogurtu na podstawie instrumentalnego pomiaru barwy
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2008, t. 13, nr 3, s. 8-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: jogurty ; jogurt naturalny ; ocena jakości ; przechowywanie ; okres przechowywania ; barwa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2001
Autorzy: Romualda Danków, Sylwia Chudy, Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Danuta Karczewska
Tytuł: Jakość jogurtów otrzymywanych z mleka owczego
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 770-774, bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; jogurty ; dwuacetyl ; aldehyd octowy ; WKT
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP