logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JOD
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Katarzyna Waszkowiak, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik
Tytuł: Ocena wiedzy żywieniowej kobiet mieszkających w województwie wielkopolskim na temat jodu
W: Żywność dla świadomego konsumenta [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Krzysztof Melski, Dorota Walkowiak-Tomczak.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 45-53, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-838-4
Polskie słowa kluczowe: wiedza żywieniowa ; jod ; kobiety ; kobiety ciężarne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2011
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Waszkowiak, Piotr Woźniak
Tytuł: Szacunkowa charakterystyka spożycia produktów będących źródłem jodu wśród kobiet w województwie wielkopolskim
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2011, t. 92, nr 1, s. 73-76, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 09 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: jod ; spożycie jodu ; źródło jodu ; kobiety
Angielskie słowa kluczowe: iodine ; consumption of iodine ; source of iodine ; women
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2007
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Waszkowiak, Ewa Flaczyk
Tytuł: Jod w żywieniu żolnierzy zasadniczej służby wojskowej
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1082-1085, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: racje pokarmowe ; spożycie jodu ; jod ; obróbka cieplna
Angielskie słowa kluczowe: food rations ; supply of iodine ; iodine ; thermal processing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2006
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Marzanna Hęś, Danuta Górecka, Katarzyna Waszkowiak, Alicja Jaśkiewicz
Tytuł: Wpływ sposobu gotowania na zawartość tiaminy oraz jodu w kaszy gryczanej
Źródło: Fragm. Agron. - 2006, R. 23, nr 1 (89), s. 200-210, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4088
Polskie słowa kluczowe: kasza gryczana ; zawartość tiaminy ; jod ; zawartość pierwiastków ; obróbka technologiczna ; gotowanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP