logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JASNOŚĆ BARWY
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2014
Autorzy: Anna Dobrzańska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Ocena przydatności systemów pomiaru barwy do badań preparatów białek mleka i serwatki
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 3, s. 267-272, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 czerwca 2015].
Polskie słowa kluczowe: barwa ; jasność barwy ; nasycenie barwy ; trójchromatyczność ; mleko w proszku
Angielskie słowa kluczowe: color ; brightness ; saturation ; trichromaticity ; milk powder
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2010
Autorzy: Edyta Kowalska, Dorota Cais-Sokolińska, Agata Lasik
Tytuł: Colour changes of vacuum packed and in brine mozzarella cheese resulting from microwave heating before and after freezing
Tytuł równoległy: Zmiany barwy sera mozzarella pakowanego próżniowo i w zalewie w wyniku ogrzewania mikrofalowego przed i po zamrożeniu
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2010, 4 (25), s. 84-90, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella ; nasycenie barwy ; jasność barwy ; ogrzewanie mikrofalowe ; zmiany barwy
Angielskie słowa kluczowe: mozzarella cheese ; shelf-life ; lightness ; colour saturation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Stabilność i jakość barwy sera Mozzarella w trakcie przechowywania
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 112, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_112.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella ; barwa ; przechowywanie ; jasność barwy ; nasycenie barwy
Angielskie słowa kluczowe: mozzarella cheese ; colour ; storage ; lightness ; saturation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP