logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JARMUŻ
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2019
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Wpływ technologii minimalnego przetwarzania na jakość sensoryczną i mikrobiologiczną oraz zawartość związków biologicznie aktywnych w jarmużu (Brassica oleracea L. var. acephala DC
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019. - 165 s. : il., bibliogr., streszcz., abstr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 509
ISBN: 978-83-7160-923-7
Liczba arkuszy: 14,5
Polskie słowa kluczowe: jarmuż ; minimalne przetwarzanie ; jakość sensoryczna ; jakość mikrobiologiczna ; związki fenolowe ; glukozynolany ; karotenoidy
Angielskie słowa kluczowe: kale ; minimal processing ; phenolic compounds ; glucosinolates ; carotenoids ; microbiological quality ; sensory quality
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 80.000
Praca afiliowana przez UP
2/8
Rok: 2015
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Zmiany zawartośći związków biologicznie aktywnych w soku z jarmużu zielonego w zależności od parametrów procesu technologicznego
W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
Szczegóły: s. 34
Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
Polskie słowa kluczowe: jarmuż ; soki warzywne ; polifenole ; glukozynolany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Niedoceniany jarmuż
Źródło: Agrotechnika. - 2014, nr 2, s. 110-111, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; jarmuż ; wartość odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Flaczyk, Monika Przeor, Joanna Kobus-Cisowska, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Ocena jakości sensorycznej nowych potraw z jarmużem (Brassica oleracea)
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2014, t. 47, nr 3, s. 393-397, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: jarmuż ; ocena sensoryczna ; technologia prodkcji potraw
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/8
Rok: 2011
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Wpływ pakowania w atmosferze modyfikowanej o różnym składzie na jakość jarmużu o małym stopniu przetworzenia
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2011, t. 44, nr 3, s. 957-963, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pakowanie w atmosferze modyfikowanej ; jakość sensoryczna ; jarmuż
Angielskie słowa kluczowe: modified atmosphere packaging ; sensory quality ; kale
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/8
Rok: 2009
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Zmiany zawartości związków fenolowych i zdolności przeciwutleniającej w jarmużu o małym stopniu przetworzenia pakowanym w atmosferze modyfikowanej
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 854-860, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: związki polifenolowe ; atmosfera modyfikowana ; jarmuż
Angielskie słowa kluczowe: polyphenolic compounds ; modifi ed atmosphere ; kale
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/8
Rok: 2009
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: The effect of modified atmosphere packaging conditions on quality of minimally processed kale
Tytuł równoległy: Wpływ warunków pakowania w atmosferze modyfikowanej na jakość jarmużu o małym stopniu przetworzenia
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 135, il., bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_135.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: pakowanie w atmosferze modyfikowanej ; jarmuż ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: modified atmosphere packaging ; kale ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/8
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Frąszczak
Tytuł: Porady praktyczne - pierwsze nowalijki
Źródło: Działkowiec. - 2006, nr 4 (668), s. 41, il.
p-ISSN: 0137-7930
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; nowalijki ; szpinak ; pietruszka naciowa ; jarmuż ; rabarbar ; szparagi ; estragon ; lubczyk ; warzywa cebulowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP