logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JAKOŚĆ SKORUPY
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2016
Autorzy: S. Krystianiak, S. Nowaczewski, H. Kontecka
Tytuł: How important is eggshell colour in ringnecked pheasant (Phasianus colchicus L.) reproduction?. Part 2, Biochemical, microbiological feature of egg and hatchability results
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2016, vol. 72, iss. 3, s. 597-604, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: bażant ; jaja bażancie ; cechy fizyczne ; cechy biochemiczne ; wylęgowość ; jakość skorupy
Angielskie słowa kluczowe: pheasant ; pheasant eggs ; physical traits ; biochemical traits ; hatchability ; eggshell quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.037
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/3
Rok: 2014
Autorzy: L. Lewko, E. Gornowicz, S. Nowaczewski, T. Szablewski
Tytuł: Analiza porównawcza cech jakości skorupy jaj kaczek ze stad zachowawczych
Tytuł równoległy: Comparative analysis of eggshell quality traits of ducks from conservation flocks
W: XXVI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 08-10.09.2014, Kazimierz Dolny nad Wisłą, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 200-201
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: kaczki ; jaja kacze ; skorupa jaja ; jakość skorupy
Angielskie słowa kluczowe: duck ; egg ; shell ; quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2012
Autorzy: S. Nowaczewski, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, H. Kontecka
Tytuł: Zależność między parametrami barwy skorupy a jej jakością i cechami budowy jaj bażantów
Tytuł równoległy: Relationship between egg morphometry, eggshell quality and its colour parameters in ring-neck pheasants
W: XXIV Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktycze drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 12-14.09.2012 r., Kołobrzeg, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Szczecin : [Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny], 2012
Szczegóły: s. 167-168
Polskie słowa kluczowe: bażant ; jaja bażancie ; skorupa jaja ; jakość skorupy ; barwa ; cechy morfologiczne
Angielskie słowa kluczowe: pheasant ; pheasant eggs ; egg colour ; egg quality ; morphological features
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP