logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JAKOŚĆ SENSORYCZNA
Liczba odnalezionych rekordów: 16



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/16
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Ewa Flaczyk, Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Marzanna Hęś
Tytuł: Ocena wpływu nasion chia na jakość sensoryczną batonów zbożowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 526-530, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: nasiona chia ; batony zbożowe ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: chia seeds ; cereal bars ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/16
Rok: 2015
Autorzy: Mariusz Pacyński, Renata Zawirska-Wojtasiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Improving the aroma of gluten-free bread
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2015, vol. 63, iss. 1, s. 706-713, il., bibliogr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: aromat chleba ; chleb bezglutenowy ; związki lotne ; jakość sensoryczna ; prekursory aromatu
Angielskie słowa kluczowe: bread aroma ; gluten-free bread ; volatiles ; sensory quality ; aroma precursors
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.711
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/16
Rok: 2014
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka, Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Krzysztof Dziedzic, Katarzyna Waszkowiak
Tytuł: Wpływ dodatku produktów bogatych w substancje bioaktywne na skład i jakość sensoryczną ciastek owsianych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2014, t. 47, nr 3, s. 497-502, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: ciastka owsiane ; jakość sensoryczna ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: oat cookies ; sensory quality ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/16
Rok: 2013
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki, Idzi Siatkowski
Tytuł: Optimization of process parameters for microwave-vacuum puffing of black radish slices using the response surface method
Tytuł równoległy: Optymalizacja parametrów procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania "puffingu" z rzodkwi czarnej metodą powierzchni reakcji
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (3), s. 253-262, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 grudnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: rzodkiew czarna ; suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; kształtowanie 'puffingu' ; metoda powierzchni reakcji ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: black radish ; microwave-vacuum drying ; puffing ; response surface method ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/16
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Kijowski, Celina Marciszewska, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Popiół
Tytuł: Effect of lysozyme treatment on quality and bacterial contamination of chilled chicken legs
Źródło: Bull. Vet. Inst. Pulawy. - 2013, vol. 57, no. 1, s. 79-84, il., bibliogr.
p-ISSN: 0042-4870 e-ISSN: 2300-3235
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta ; przechowywanie chłodnicze ; lizozym ; flora bakteryjna ; okres trwałości ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: chicken legs ; cold storage ; lysozyme ; bacteriological flora ; shelf-life ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.365
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/16
Rok: 2013
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Katarzyna Waszkowiak, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik
Tytuł: Ocena jakości sensorycznej makaronów z dodatkiem substancji bioaktywnych
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 4, s. 876-878, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 12 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: jakość sensoryczna ; składniki bioaktywne ; makarony ; nasiona strączkowe ; ekstrakty roślinne ; ekstrakty przypraw
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/16
Rok: 2013
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Waszkowiak, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Natalia Spychała
Tytuł: Ocena jakości sensorycznej przekąsek zbożowych z dodatkiem substancji bioaktywnych
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 2, s. 324-327, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 12 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: przekąski zbożowe ; fermentowana śruta bobu ; jakość sensoryczna ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: grain snacks ; fermented broad bean husk ; sensory quality ; assessment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/16
Rok: 2012
Autorzy: Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski, Bożena Danyluk, Agnieszka Bilska
Tytuł: Technologiczna przydatność preparatów transglutaminazy w produkcji szynki parzonej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 4, art. 81, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_81.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu
Polskie słowa kluczowe: transglutaminaza ; szynka parzona ; wyciek termiczny ; siła cięcia ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; cooked ham ; cooking loss ; meat products tenderness ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/16
Rok: 2011
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Wpływ pakowania w atmosferze modyfikowanej o różnym składzie na jakość jarmużu o małym stopniu przetworzenia
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2011, t. 44, nr 3, s. 957-963, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pakowanie w atmosferze modyfikowanej ; jakość sensoryczna ; jarmuż
Angielskie słowa kluczowe: modified atmosphere packaging ; sensory quality ; kale
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/16
Rok: 2010
Autorzy: Alicja Kawka, Paulina Rausch, Agnieszka Budna
Tytuł: Startery fermentacji w produkcji pieczywa pszenno-owsianego
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 22, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_22.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; dodatki do żywności ; gluten witalny ; otręby owsiane ; startery ; pieczywo pszenno-owsiane ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: oat bran ; starters ; vital gluten ; wheat-oat bread ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/16
Rok: 2009
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: The effect of modified atmosphere packaging conditions on quality of minimally processed kale
Tytuł równoległy: Wpływ warunków pakowania w atmosferze modyfikowanej na jakość jarmużu o małym stopniu przetworzenia
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 135, il., bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_135.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: pakowanie w atmosferze modyfikowanej ; jarmuż ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: modified atmosphere packaging ; kale ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/16
Rok: 2007
Tytuł: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod. red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007. - 192 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; żywność ; jakość sensoryczna ; zmysły ; wrażenia zmysłowe ; percepcja
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/16
Rok: 2007
Autorzy: Janusz Czapski
Tytuł: Dodatki do żywności poprawiające jej jakość sensoryczną
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 97-109
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: żywność ; jakość sensoryczna ; dodatki do żywności ; poprawa jakości
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/16
Rok: 2007
Autorzy: Józef Korczak
Tytuł: Przyprawy i ich rola w kształtowaniu jakości sensorycznej produktów spożywczych i potraw
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 111-128
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; potrawy ; jakość sensoryczna ; przyprawy
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/16
Rok: 2007
Autorzy: Ewa Flaczyk, Barbara Szczepaniak
Tytuł: Sztuka kulinarna a percepcja jakości sensorycznej potraw
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 129-141, il.
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: potrawy ; jakość sensoryczna ; percepcja ; sztuka kulinarna
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/16
Rok: 2005
Autorzy: Elżbieta Piotrowska, Włodzimierz Dolata, Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler, Barbara Szczepaniak
Tytuł: Wpływ częściowej wymiany tłuszczu błonnikiem pokarmowym na teksturę i cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Źródło: Inż. Rol. - 2005, R. 9, 11 (71), s. 383-392, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1429-7264
Polskie słowa kluczowe: błonnik pokarmowy ; wędliny drobno rozdrobnione ; właściwości fizykochemiczne ; jakość sensoryczna ; tekstura
Angielskie słowa kluczowe: nutritive cellulose ; minced sausages ; physico-chemical properties ; sensory qualities ; texture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP