logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JAKOŚĆ MIĘSA
Liczba odnalezionych rekordów: 16



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/16
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza, Agnieszka Ludwiczak, Łukasz Sikora, Marta Bykowska, Marek Stanisz
Tytuł: Influence of transport on selected quality factors of rabbit meat
Tytuł równoległy: Wpływ transportu na wybrane cechy jakościowe mięsa króliczego
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, Anim. Sci. - 2018, no 57, (3), s. 289-297, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1898-8830
Polskie słowa kluczowe: mięso królicze ; jakość mięsa ; transport ; stres ; mięso DFD
Angielskie słowa kluczowe: rabbit meat ; transport ; meat quality ; stress ; DFD
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/16
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska
Tytuł: Dzik nie taki straszny, czyli bezpieczeństwo i jakość mięsa
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcja-zwierzeca/mieso/12168-dzik-nie-taki-straszny-czyli-bezpieczenstwo-i-jakosc-miesa
Wiadomość z kategorii: Produkcja zwierzęca: Mięso, 01 maj 2018.
Uwagi: [Dostęp: 4 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: mięso z dzika ; jakość mięsa
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/16
Rok: 2017
Autorzy: A. Dobek, E. Gornowicz, K. Moliński, B. Grajewski, M. Lisowski, T. Szwaczkowski
Tytuł: Successful identification of duck genome region determining desirable uniformity of meat performance traits
Źródło: Braz. J. Poult. Sci. - 2017, vol. 19, no. 3, s. 437-444, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1516-635X e-ISSN: 1806-9061
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 września 2017].
Polskie słowa kluczowe: kaczka ; jakość mięsa ; markery mikrosatelitarne
Angielskie słowa kluczowe: duck ; meat quality ; microsatellite markers
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.463
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/16
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Gornowicz, Marian Pietrzak, Daniel Stanisławski, Ryszard Steppa, Lidia Lewko, Artur Kryza
Tytuł: Charakterystyka jakości mięsa kurcząt rzeźnych odchowywanych ekologicznie i intensywnie
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2017, t. 13, nr 3, s. 33-41, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta ; brojlery kurze ; ekologia ; mięso drobiowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: chickens ; broiler ; ecology ; meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/16
Rok: 2016
Autorzy: Edward Pospiech
Tytuł: Jakość mięsa i tłuszczu a image mięsa
W: Od hodowli świń do przetwórstwa - wczoraj i dziś : IX Szkoła Zimowa, Ustroń, 16-19 lutego 2016, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Szczecin : Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego, 2016
Szczegóły: s. 54-64, bibliogr.
ISBN: 978-83-7663-207-0
Liczba arkuszy: 0,97
Polskie słowa kluczowe: jakość mięsa ; jakość tłuszczu ; wizerunek mięsa ; produkcja mięsa ; przetwórstwo mięsa ; nowe technologie
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
6/16
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Marta Bykowska, Joanna Składanowska, Łukasz Sikora, Piotr Ślósarz
Tytuł: The effect of sex, storage time and muscle type on the quality French Lop rabbit meat
Tytuł równoległy: Wpływ płci, czasu przechowywania i rodzaju mięśnia na jakość mięsa królików rasy baran francuski
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 2, s. 45-49, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: królik ; baran francuski ; płeć ; czas pomiaru ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: rabbit ; French Lop ; sex ; time of measurement ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/16
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Graczyk, Ewa Gornowicz, Sebastian Mucha, Mirosław Lisowski, Bartosz Grajewski, Jolanta Radziszewska, Marian Pietrzak, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Odziedziczalność wybranych cech jakości mięsa kaczek
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 4, s. 9-17, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: jakość mięsa ; odziedziczalność ; ocena sensoryczna ; kaczki
Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; heritability ; sensory assessment ; ducks
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/16
Rok: 2015
Autorzy: K. Moliński, T. Szwaczkowski, E. Gornowicz, M. Lisowski, B. Grajewski, A. Dobek
Tytuł: New approach for the detection of loci determining duck meat quality [*]
Źródło: Eur. Poult. Sci. - 2015, vol. 79
e-ISSN: 1612-9199
Uwagi: Opublikowano: 29.07.2015.
Polskie słowa kluczowe: loci ; jakość mięsa ; kaczka
Angielskie słowa kluczowe: loci ; meat quality ; duck
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
9/16
Rok: 2015
Autorzy: Marta Bykowska, Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz
Tytuł: Ocena wybranych cech jakościowych mięsa danieli Dama dama z chowu fermowego po okresie dojrzewania w opakowaniu próżniowym
W: Produkty lokalne pochodzenia zwierzęcego szansą rozwoju regionalnego : LXXX Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Bydgoszcz 21-23 września 2015.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2015
Szczegóły: s. 239
Polskie słowa kluczowe: Dama dama ; daniel ; mięso ; jakość mięsa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/16
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Szulc, Ewa Skrzypczak
Tytuł: Porównanie jakości mięsa rodzimych świń ras polskich i włoskich
W: Produkty lokalne pochodzenia zwierzęcego szansą rozwoju regionalnego : LXXX Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Bydgoszcz, 21-23 września 2015.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2015
Szczegóły: s. 115-123, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: świnie ; mięso wieprzowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; pork ; meat quality
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/16
Rok: 2015
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz
Tytuł: The quality of meat and edible by-products from kids with different inheritance of Boer goat
Źródło: Small Ruminant Res. - 2015, vol. 125, s. 81-87, bibliogr.
p-ISSN: 0921-4488
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: koza burska ; mięso kozie ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: Boer crossbreeding ; edible by-products ; meat quality ; Polish White Improved
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.083
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/16
Rok: 2014
Autorzy: Sebastian Mucha, Bartosz Grajewski, Ewa Gornowicz, Mirosław Lisowski, Jolanta Radziszewska, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Mapping quantitative trait loci affecting some carcass and meat traits in duck (Anas platyrhynchos)
Źródło: J. Appl. Genet. - 2014, vol. 55, no. 4, s. 497-503, il., bibliogr.
p-ISSN: 1234-1983 e-ISSN: 2190-3883
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kaczki ; jakość mięsa ; mapowanie QTL
Angielskie słowa kluczowe: duck ; meat quality ; QTL mapping
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.477
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/16
Rok: 2014
Autorzy: Dariusz Lisiak, Eugenia Grześkowiak, Piotr Janiszewski, Karol Borzuta, Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk
Tytuł: Wpływ intensywności żywienia tuczników na jakość mięsa
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 6 (97), s. 102-112, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; polska biała zwisłoucha ; krzyżowanie ras ; żywienie intensywne ; żywienie ekstensywne ; jakość mięsa ; wielka biała polska
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; Polish landrace ; crossbreeding ; intense feeding ; extensive feeding ; meat quality ; Polish large white
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/16
Rok: 2010
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Łyczyński, Elżbieta Krzęcio, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Relationships between the polymorphism of myosin heavy chains and selected meat quality traits of pigs with different susceptibility to stress
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2010, vol. 53, 1, s. 65-72, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: śwnia ; receptor rianodynowy ; gen receptora rianodyny (RYR1) ; izoformy MHC ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: pig ; ryanodine receptor ; RYR1 gene ; MHC isoforms ; meat quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.519
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/16
Rok: 2010
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik
Tytuł: Electrical conductivity as an indicator of pork meat quality
Tytuł równoległy: Przewodność elektryczna mięsa wieprzowego jako wskaźnik jego jakości
Źródło: J. Cent. Eur. Agric. [Dokument elektroniczny]. - 2010, vol. 11, no. 1, s. 105-112, bibliogr.
https://jcea.agr.hr/volumes.php?lang=en&search=Article%3A826
p-ISSN: 1332-9049
Polskie słowa kluczowe: przewodność elektryczna ; mięso wieprzowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat quality ; pork meat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/16
Rok: 2003
Autorzy: Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Andrzej Zybert, Katarzyna Antosik, Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Bogusław Miszczuk
Tytuł: Skład morfologiczny tusz oraz wartość kulinarna i przetwórcza mięsa tuczników Landrace i jej mieszańców z rasą Yorkshire i Duroc pochodzących z importu duńskiego
W: Zasoby genetyczne zwierząt w Polsce : 68 Zjazd naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Kraków, 9-12 września 2003 roku, Materiały zjazdu.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2003
Szczegóły: s. 72
Polskie słowa kluczowe: tuczniki ; wartość rzeźna ; jakość mięsa ; wartość kulinarna ; wartość przetwórcza
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP