logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JAKOŚĆ HIGIENICZNA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Jakość higieniczna, wydajność i podstawowy skład mleka owczego w zależności od fazy laktacji
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 1, s. 9-15, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; faza laktacji ; jakość higieniczna
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; lactation stage ; hygienic quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2011
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, E. Poławska, Artur Jóźwik, Sylwia Bielińska, Joanna Marchewka, Jacek Wójtowski
Tytuł: Jakość mleka klaczy oraz zmiany wybranych składników chemicznych w zależności od metody przechowywania mleka
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Lublin - Zwierzyniec, 7-9 września 2011.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2011
Szczegóły: s. 19-20
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; jakość higieniczna ; skład podstawowy ; witamina C ; cholesterol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2008
Autorzy: Romualda Danków
Tytuł: Jakość higieniczna mleka surowego - od czego zależy?
Źródło: Bydło. - 2008, nr 7, s. 62-63, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: mleko surowe ; jakość higieniczna ; postępowanie poudojowe ; schładzanie ; przechowywanie ; dojarka mechaniczna ; dezynfekcja
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2007
Autorzy: Jan Grajewski, Andrzej Potkański, Katarzyna Raczkowska-Werwińska, Magdalena Twarużek, Beata Miklaszewska, Monika Grabowska, Agnieszka Gubała, Marek Selwet
Tytuł: Jakość higieniczna kiszonki z kukurydzy zakiszanej z dodatkiem biologicznym lub chemicznym
Źródło: Med. Weter. - 2007, vol. 63, nr 2, s. 205-208, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Medycyna Weterynaryjna"
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonki ; kiszonka z kukurydzy ; jakość higieniczna ; jakość mikrobiologiczna ; stabilność tlenowa ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; preparaty chemiczne ; preparaty mikrobiologiczne ; mikotoksyny
Angielskie słowa kluczowe: feeds ; silage ; corn silage ; quality ; hygienic quality ; biological additive ; chemical additives ; mycotoxins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2007
Autorzy: Sylwia Bielińska
Tytuł: Jak poprawić jakość higieniczną mleka koziego?
Źródło: Porad. Gospod. - 2007, 3, s. 38-39, il.
p-ISSN: 0137-6780
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; jakość higieniczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2006
Autorzy: Romualda Danków, Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Roman Niżnikowski, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Effect of lactation on the hygiene quality and some milk physiochemical traits of the Wielkopolska mares
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2006, vol. 49, spec. iss., s. 201-206, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Tytuł zeszytu: International Symposium "The Strategies of Animal Production in the Aspect of Environment Protection", Lublin, Poland, 1st - 2nd June 2006
Polskie słowa kluczowe: klacze ; laktacja ; mleko klaczy ; jakość higieniczna ; liczba komórek somatycznych ; ogólna liczba drobnoustrojów ; właściwości fizykochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: mare ; milk ; somatic cell ; total microorganism count ; physicochemical properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.518
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2000
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul, Przemysław Matylla
Tytuł: Wpływ sposobu schładzania na jakość higieniczną mleka
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 34-37, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: mleko surowe ; schładzanie ; metody ; jakość higieniczna ; ogólna liczba drobnoustrojów ; liczba komórek somatycznych
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP