logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2018
Autorzy: Julia Krysztofiak, Karolina Pawlak
Tytuł: Znaki jakości żywności jako element zapewnienia bezpieczeństwa żywności polskich konsumentów
Źródło: Intercathedra. - 2018, no. 2 (35), s. 151-161, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1640-3622 e-ISSN: 2545-2045
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywnościowe ; żywność bezpieczna ; jakość żywności ; znaki jakości
Angielskie słowa kluczowe: food security ; food safety ; food quality ; quality labels
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2017
Autorzy: Iwona Jasińska-Kuligowska, Maciej Kuligowski, Bingzhu Hou
Tytuł: Changes in bioactive compounds and antioxidative activity during douchi fermentation process
W: Current trends in commodity science : Food safety and analysis of bioactive substances / Ed. Hanna Śmigielska.
Adres wydawniczy: Poznań : University of Economics and Business, Faculty of Commodity Science, 2017
Szczegóły: s. 20-37, il., bibliogr., abstr., streszcz.
ISBN: 978-83-94206-1-9
Polskie słowa kluczowe: Douchi ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; żywność funkcjonalna ; jakość żywności ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: Douchi ; polyphenols ; antioxidative activity ; functional food ; food quality ; fermentation
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Flaczyk
Tytuł: Żywność tradycyjna, dziedzictwo kulinarne jako czynniki zapewniające oryginalność i wysoką jakość żywności i żywienia w usługach gastronomicznych
W: Jakość żywności a żywienie w turystyce : Monografia / Pod red. nauk. Danuty Kołożyn-Krajewskiej.
Adres wydawniczy: Częstochowa : Wyższa Szkoła Hotelarswa i Turystyki, 2014
Szczegóły: s. 16-27, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-939558-0-0
Polskie słowa kluczowe: dziedzictwo kulinarne ; żywność tradycyjna ; potrawy tradycyjne ; jakość żywności ; jakość usług gastronomicznych
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2013
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Co nazywamy chlebem? [*]. Cz. 4
Źródło: Wieści Obrz. - 2013, nr 10, s. 3-4, 6, 14-15
p-ISSN: 2084-7939
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; jakość żywności ; produkcja żywności ; system zapewnienia jakości ; procesy technologiczne ; zanieczyszczenia żywności ; alergeny ; zanieczyszczenia fizyczne ; zanieczyszczenia chemiczne ; zanieczyszczenia biologiczne ; zanieczyszczenia techniczno-technologiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Monika Wojcieszak
Tytuł: Aktywność producentów rolnych Wielkopolski w pozyskiwaniu środków na przykładzie działania 132. PROW 2007-2013
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2012, t. 14, z. 2, s. 43-49, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2019].
Polskie słowa kluczowe: producenci rolni ; gospodarstwo rolne ; PROW 2007-2013 ; jakość żywności ; systemy żywienia
Angielskie słowa kluczowe: farming ; farmer ; farm ; RDP Programme ; food quality system
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2007
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak, Marzanna Hęś, Katarzyna Waszkowiak
Tytuł: HACCP jako skuteczne narzędzie zapewniające bezpieczeństwo i jakość żywności
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1027-1031, il., bibliogr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: HACCP ; GHP ; jakość żywności ; bezpieczeństwo żywności ; system kontroli jakości
Angielskie słowa kluczowe: HACCP ; GHP ; GMP ; food quality ; food safety ; quality control system
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP