logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JAJA SPOŻYWCZE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Agata Lasik
Tytuł: Ocena wpływ pochodzenia i systemu utrzymania kur niosek na jakość jaj spożywczych
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 33
Polskie słowa kluczowe: kury nioski ; systemy utrzymania ; jaja spożywcze ; jakość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2014
Autorzy: Tomasz Szablewski, Kinga Stuper-Szablewska, Renata Cegielska-Radziejewska, Łukasz Tomczyk
Tytuł: Oznaczanie ergosterolu jako chemicznego wskaźnika zanieczyszczenia grzybami mikroskopowymi
W: Technologia produkcji i bezpieczeństwo żywności / Red. Tomasz Tarko, Aleksandra Duda-Chodak, Mariusz Witczak, Dorota Najgebauer-Lejko.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2014
Szczegóły: s. 170-175, bibliogr.
ISBN: 978-83-937001-3-4
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2014].
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: ergosterol ; grzyby mikroskopowe ; jaja spożywcze
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2014
Autorzy: T. Szablewski, K. Stuper-Szablewska, R. Cegielska-Radziejewska, E. Gornowicz, S. Nowaczewski
Tytuł: Microscopic fungi and their metabolites in table eggs
W: Wrocław Banff Egg Forum : Egg: Bioactive Treausure, Wrocław, 25-27 June 2014 / Ed. by Małgorzata Korzeniowska i Tadeusz Trziszka.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 43-44
ISBN: 978-83-7714-185-1
Polskie słowa kluczowe: grzyby mikroskopowe ; mikotoksyny ; jaja spożywcze
Angielskie słowa kluczowe: microscopic fungi ; mycotoxins ; table eggs
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2014
Autorzy: Tomasz Szablewski, Kinga Stuper-Szablewska, Renata Cegielska-Radziejewska, Łukasz Tomczyk
Tytuł: Oznaczanie ergosterolu jako chemicznego wskaźnika zanieczyszczenia grzybami mikroskopowymi
W: Żywność a bezpieczeństwo zdrowotne : XI Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku", Kraków, 18-19 września 2014 r., Komunikaty / Red. Tomasz Tarko, Aleksandra Duda-Chodak, Mariusz Witczak, Dorota Najgebauer-Lejko.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, 2014
Szczegóły: s. 189
ISBN: 978-83-937001-1-0
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: ergosterol ; grzyby mikroskopowe ; jaja spożywcze
Angielskie słowa kluczowe: ergosterol ; microscopic fungi ; table eggs
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2011
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Jerzy Stangierski
Tytuł: Jaja spożywcze i przetwory jajowe
W: Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 311-324, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-643-4
Liczba arkuszy: 0,88
Polskie słowa kluczowe: jaja spożywcze ; przetwory jajowe ; jakość
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 1997
Autorzy: Bogdan Śliwiński, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Określenie możliwości stosowania zbóż krajowych w mieszankach dla niosek produkujących jaja konsumpcyjne
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1997, 32, s. 167-175, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury nioski ; produkcja jaj ; żywienie zwierząt ; mieszanki paszowe ; komponenty ; zboża ; żyto ; pszenżyto ; jęczmień ; wartość pokarmowa ; strawność ; spożycie paszy ; nieśność ; jaja spożywcze ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP