logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JAJA KURZE
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/14
Rok: 2018
Autorzy: Monika Wlaź, Sebastian Nowaczewski
Tytuł: Czy jaja od kur różnych ras różnią się znacznie jakością?
Źródło: Pol. Drobiar. - 2018, nr 5, s. 6-9, il., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; jakość jaj
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
2/14
Rok: 2018
Autorzy: Grzegorz Lesnierowski, Jerzy Stangierski
Tytuł: What's new in chicken egg research and technology for human health promotion? - A review
Źródło: Trends Food Sci. Technol. - 2018, vol. 71, January 2018, s. 46-51, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0924-2244
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; zdrowie człowieka ; żywność funkcjonalna ; żywność prozdrowotna ; substancje bioaktywne ; promowanie zdrowej żywności
Angielskie słowa kluczowe: chicken egg ; human health ; nutritious food ; bioactive ingredient ; health promoting function
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 8.519
Punktacja MNiSW: 50.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/14
Rok: 2016
Autorzy: R. Cegielska-Radziejewska, T. Szablewski, K. Bochna, A. Lasik, Ł. Tomczyk
Tytuł: Preferencje konsumentów jaj
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 118
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; preferencje konsumenckie ; badania rynkowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/14
Rok: 2016
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski, Kamila Bochna, Agata Lasik, Łukasz Tomczyk
Tytuł: Preferencje konsumentów jaj w Wielkopolsce i wybranym rejonie Holandii
W: Żywność dla świadomego konsumenta [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Krzysztof Melski, Dorota Walkowiak-Tomczak.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 64-72, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-838-4
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; preferencje konsumenckie ; badania rynkowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/14
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Tomasz Szablewski
Tytuł: Parametry żółtka jaj kur żywionych zgodnie z wymaganiami rolnictwa ekologicznego
Źródło: Wiad. Drob. - 2014, R. 5, nr 3/4, s. 19-24, il.
p-ISSN: 2081-3732
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; rolnictwo ekologiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/14
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Tomasz Szablewski
Tytuł: Ekologiczny chów kur jako czynnik kształtujący jakościowe cechy żółtka jaja
Tytuł równoległy: Ecological management system as a factor influencing egg yolk quality
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2013, vol. 58, 3, s. 161-164, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: ekologia ; chów zwierząt ; kury ; jaja kurze ; żółtko jaja ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: ecology ; aviculture ; hen ; eggs ; yolk ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/14
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Kijowski, Grzegorz Leśnierowski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Jaja cennym źródłem składników bioaktywnych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 5 (90), s. 29-41, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; składniki bioaktywne ; jaja wzbogacone
Angielskie słowa kluczowe: chicken eggs ; bioactive components ; enriched eggs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/14
Rok: 2013
Autorzy: Tomasz Szablewski, Ewa Gornowicz, Kinga Stuper-Szablewska, Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Skład mineralny treści jaj kur ras zachowawczych z chowu ekologicznego
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 5 (90), s. 42-51, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: kury ; rasy zwierząt ; jaja kurze ; składniki mineralne ; ekologia zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: hens ; breed ; eggs ; minerals ; ecology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/14
Rok: 2012
Autorzy: Jacek Kijowski, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Nowości o wartości konsumpcyjnej i użytkowej kurzych jaj
Źródło: Pol. Drobiar. - 2012, R. 20, nr 7, s. 8-12
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: białka jaja ; immunoglobuliny ; jaja projektowane ; jaja kurze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/14
Rok: 2012
Autorzy: T. Szablewski, K. Stuper-Szablewska, R. Cegielska-Radziejewska, E. Gornowicz
Tytuł: Profil kwasów fenolowych w jajach kurzych
Tytuł równoległy: Phenolic acids profile compounds in hen eggs
W: XXIV Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktycze drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 12-14.09.2012 r., Kołobrzeg, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Szczecin : [Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny], 2012
Szczegóły: s. 161-162
Polskie słowa kluczowe: kwasy fenolowe ; jaja kurze
Angielskie słowa kluczowe: phenolic acids ; eggs
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
11/14
Rok: 2011
Autorzy: T. Szablewski, M. Rudzińska, R. Cegielska-Radziejewska, E. Gornowicz
Tytuł: Comparative analysis of fatty acids profile and cholesterol content of eggs yolks of different breeds laying hens housed in ecological conditions
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 179-180
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: kury nioski ; utrzymanie zwierząt ; rasy zwierząt ; jaja kurze ; żółtko jaja ; profil kwasów tłuszczowych ; zawartość cholesterolu
Angielskie słowa kluczowe: eggs yolk ; fatty acids ; cholesterol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/14
Rok: 2011
Autorzy: T. Szablewski, M. Rudzińska, R. Cegielska-Radziejewska, E. Gornowicz
Tytuł: Comparative analysis of fatty acids profile and cholesterol content of eggs yolks of different breeds laying hens housed in ecological conditions
W: Selected problems of nutraceutical and functional food / Ed. by Tadeusz Trziszka, Łukasz Bobak, Małgorzata Kaźmierska.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Seria: Monografie. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ISSN 2083-5531 ; 126
Szczegóły: s. 99-105, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7717-063-2
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury zielononóżki kuropatwiane ; kury żółtonóżki kuropatwiane ; kury Sussex ; kury Rhode Island Red ; jaja kurze ; żółtko jaja ; profil kwasów tłuszczowych ; zawartość cholesterolu
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
13/14
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Ewa Gornowicz, Jacek Kijowski
Tytuł: Jakość i bezpieczeństwo jaj konsumpcyjnych znakowanych laserowo [*]
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 1, s. 27-30, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; znakowanie ; bezpieczeństwo żywności
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
14/14
Rok: 1997
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Jacek Kijowski, Karol Socha
Tytuł: Wpływ parametrów procesu sorpcji lizozymu z białka jaja kurzego techniką jonowymienną na wielkość odzyskanej aktywności
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1997, 32, s. 259-264, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; białka jaja ; lizozym ; sorpcja wymienna ; czas trwania ; aktywność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP