logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: IZOFLAWONY
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Pawłowska, Maciej Kuligowski, Iwona Jasińska-Kuligowska, Marcin Kidoń, Aleksander Siger, Magdalena Rudzińska, Jacek Nowak
Tytuł: Effect of replacing cocoa powder by carob powder in the muffins on sensory and physicochemical properties
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2018, vol. 73, 3, s. 196-202, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 sierpnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: proszek z chleba świętojańskiego ; kakao ; fitosterole ; aktywność antyrodnikowa ; izoflawony
Angielskie słowa kluczowe: carob powder ; cocoa ; phytosterols ; antiradical activity ; isoflavones
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.598
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2015
Autorzy: Katarzyna Pawłowska
Tytuł: Opracowanie metod wytwarzania żywności specjalnego przeznaczenia żywieniowego z nasion roślin strączkowych
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 53
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: fitoestrogeny ; izoflawony ; lignany ; żywność funkcjonalna ; soja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2015
Autorzy: Monika Beszterda, Rafał Frański
Tytuł: Isoflavones present in soybean seeds can be glycosylated at 4'-O position as indicated by the ratio of [Y0-H]- and [Y0]- fragment ions
Źródło: J. Mass Spectrom. - 2015, vol. 50, iss. 4, s. 672-675, il., bibliogr.
p-ISSN: 1076-5174
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: nasiona ; soja ; izoflawony
Angielskie słowa kluczowe: soybean ; isoflavones
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.541
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2010
Autorzy: Krzysztof Dwiecki, Krzysztof Polewski
Tytuł: Wpływ genisteiny i daidzeiny na proces rozpuszczania membrany lipidowej w obecności detergentu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 15, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_15.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: daidzeina ; genisteina ; izoflawony ; membrana lipidowa ; liposomy ; detergenty
Angielskie słowa kluczowe: daidzein ; genistein ; isoflavones ; lipid membrane ; liposomes ; detergents
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP