logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: INDYKI
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Artur Jóźwik, Joanna Marchewka, Nina Strzałkowska, Jarosław Olav Horbańczuk, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak, Paulina Lipińska-Palka, Damian Józefiak, Agnieszka Kamińska, Atanas G. Atanasov
Tytuł: The effect of different levels of Cu, Zn and Mn nanoparticles in hen turkey diet on the activity of aminopeptidases
Źródło: Molecules. - 2018, vol. 23, iss. 5, art. 1150, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: nanocząstki ; indyki ; aminopeptydazy
Angielskie słowa kluczowe: nanoparticles ; turkeys ; aminopeptidases ; poultry meat ; nutrition ; supplementation ; lysosomal enzymes
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.098
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2015
Autorzy: Z. Zduńczyk, J. Jankowski, S. Kaczmarek, J. Juśkiewicz
Tytuł: Determinants and effects of postileal fermentation in broilers and turkeys. Part 1, Gut microbiota composition and its modulation by feed additives
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 37-48, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: indyki ; kurczęta ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: turkeys ; chickens ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/4
Rok: 2015
Autorzy: Z. Zduńczyk, J. Jankowski, S. Kaczmarek, J. Juśkiewicz
Tytuł: Determinants and effects of postileal fermentation in broilers and turkeys. Part 2, Cereal fibre and SBM substitutes
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 49-58, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: brojlery kurze ; indyki ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; turkeys ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/4
Rok: 1997
Autorzy: Jerzy Torgowski, Daniel Stanisławski
Tytuł: Czy istnieje różnica w zdolności trawienia składników pokarmowych przez bażanty, kury i indyki
Źródło: Pol. Drobiar. - 1997, R. 6, nr 10, s. 16-17, il.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: bażant ; kury ; indyki ; żywienie zwierząt ; składniki pokarmowe ; trawienie ; strawność ; fizjologia zwierząt
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP