logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: IMMUNOGLOBULINY
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Małgorzata Pomorska-Mól, Michał K. Krzysiak
Tytuł: O immunologii żubra
W: Kompendium ochrony zdrowia żubra (Bison bonasus) / Pr. zbior. pod red. nauk. Magdaleny Larskiej i Michała Krzysiaka.
Adres wydawniczy: Puławy : Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy, 2019
Szczegóły: s. 55-78, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-89946-70-6
Polskie słowa kluczowe: żubr ; Bison bonasus ; immunoglobuliny ; immunoglobulina G ; immunoglobulina M ; immunoglobulina A ; białka ostrej fazy ; BOF ; Hp ; SAA ; AGP
Angielskie słowa kluczowe: European bison ; Bison bonasus ; immunoglobulins ; IgM ; IgG ; IgA ; acute phase proteins ; APP ; Hp ; SAA ; AGP
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2012
Autorzy: Jacek Kijowski, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Nowości o wartości konsumpcyjnej i użytkowej kurzych jaj
Źródło: Pol. Drobiar. - 2012, R. 20, nr 7, s. 8-12
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: białka jaja ; immunoglobuliny ; jaja projektowane ; jaja kurze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2012
Autorzy: W. Nowak, R. Mikuła, A Zachwieja, K Paczyńska, E Pecka, K Drzazga, P. Ślósarz
Tytuł: The impact of cow nutrition in the dry period on colostrum quality and immune status of calves
Źródło: Pol. J. Vet. Sci. - 2012, vol. 15, no. 1, s. 77-82, bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: okres zasuszenia ; krowy ; żywienie zwierząt ; immunoglobuliny ; siara
Angielskie słowa kluczowe: dry period ; cow ; calves ; colostrum ; immunoglobulins ; IGF-1
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.565
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2009
Autorzy: Romualda Danków, Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Zawartość ciał odpornościowych w mleku klaczy i kumysie i ich zmiany w czasie przechowywania chłodniczego
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06-01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s.125-126
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; immunoglobuliny ; mleko klaczy ; kumys
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2005
Autorzy: Włodzimierz Nowak, Andrzej Potkański, Andrzej Zachwieja, Tadeusz Szulc, Sylwia Wylegała, Katarzyna Werwińska
Tytuł: Wpływ dodatku ekstraktu ziół w żywieniu na poziom immunoglobulin w surowicy i wyniki wychowu cieląt
Źródło: Med. Weter. - 2005, vol. 61, nr 9, s. 1049-1051, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: bydło ; cielęta ; żywienie zwierząt ; dodatki ziołowe ; ekstrakty ziołowe ; surowica krwi ; immunoglobuliny ; poziom immunoglobulin ; wyniki odchowu ; pobranie paszy ; przyrosty dobowe
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; feeding calves ; immunoglobulins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.259
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP