logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: IMBIR
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Znaczenie żywieniowe imbiru
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 1, s. 57-63, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: przyprawy ; imbir ; gingerol ; działanie hipoglikemiczne ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: spices ; ginger ; gingerol ; hypoglycemic effect ; health promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Lisiecka
Tytuł: Święta z przyprawami
Źródło: Działkowiec. - 2016, nr 12 (796), s. 42-43, il.
p-ISSN: 0137-7930
Polskie słowa kluczowe: cynamon ; gałka muszkatołowa ; goździki ; imbir ; anyż gwiaździsty
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Znaczenie wybranych przypraw w chorobach sercowo-naczyniowych
Źródło: Postępy Hig. Med. Dośw. - 2016, t. 70, s. 1131-1141, bibliogr.
p-ISSN: 0032-5449 e-ISSN: 1732-2693
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 listopad 2016].
Polskie słowa kluczowe: przyprawy ; choroby sercowo-naczyniowe ; czosnek ; cynamon ; imbir ; kurkuma
Angielskie słowa kluczowe: spices ; cardiovascular diseases ; garlic ; ginger ; turmeric
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.690
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 1999
Autorzy: Krystyna Tylkowska, Hanna Dorna
Tytuł: Wpływ cynamonu, czosnku, glistnika jaskółczego ziela, imbiru oraz fungicydów na wzrost grzybów wyizolowanych z nasion cebuli, kapusty i marchwi
Tytuł równoległy: Effects of cinnamon, garlic, greater celandine, ginger and fungicides on the growth of fungi isolated from onion, cabbage and carrot seeds
W: Bioróżnorodność w fitopatologii europejskiej na przełomie wieków : sympozjum naukowe towarzyszące X Walnemu Zgromadzeniu Członków PTFit., Poznań, 7-9.09.1999, streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Bogucki Wydawnictwo Naukowe, 1999
Szczegóły: s. 141
ISBN: 83-88163-04-3
Polskie słowa kluczowe: cynamon ; czosnek ; glistnik jaskółcze ziele ; imbir ; fungicydy ; wzrost grzybów ; cebule ; nasiona ; kapusta ; marchew
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP