logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HYDROLIZA KWASOWA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2007
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Marzanna Hęś, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: The effect of time of acid hydrolysis on the modification of antioxidant properties of rapeseed protein hydrolysates
Tytuł równoległy: Wpływ czasu hydrolizy na kształtowanie się właściwości przeciwutleniających hydrolizatów białkowych śruty rzepakowej
Źródło: Pol. J. Nat. Sci. - 2007, suppl. 4, s. 49-54, bibliogr.
p-ISSN: 1731-3147
Polskie słowa kluczowe: śruta rzepakowa ; hydroliza kwasowa ; hydrolizaty białkowe ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed meal ; acid hydrolysis ; protein hydrolysates ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2006
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Wojciech Białas, Marzanna Hęś, Anna Gramza
Tytuł: Ocena właściwości przeciwutleniających hydrolizatów białkowych śruty rzepakowej w wybranych testach
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2006, t. 27, z. 1, s. 107-117, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: śruta rzepakowa ; hydroliza kwasowa ; hydrolizaty białkowe ; właściwości przeciwutleniające ; Rancimat ; Oxidograph
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed meal ; acid hydrolysis ; protein hydrolysates ; antioxidant activity ; Rancimat ; Oxidograph
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/7
Rok: 2005
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Anna Gliszczyńska-Świgło, Katarzyna Czaczyk, Dominik Kmiecik
Tytuł: Koncentraty białkowe śruty rzepakowej jako surowiec do produkcji hydrolizatów białkowych
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 1, s. 249-259, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273 e-ISSN: 2084-5057
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 czerwca 2018], badania finansowane przez KBN, projekt nr 0756/P06/2003/25.
Polskie słowa kluczowe: koncentraty białkowe ; śruta rzepakowa ; żywienie człowieka ; hydroliza kwasowa ; skład chemiczny hydrolizatów ; smak hydrolizatów
Angielskie słowa kluczowe: protein concentrates ; rapeseed meal ; human nutrition ; acid hydrolysis ; protein hydrolysates ; chemical composition of hydrolysates ; taste evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2005
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Wojciech Białas, Marzanna Hęś, Anna Gramza
Tytuł: Właściwości przeciwutleniające hydrolizatów białkowych śruty rzepakowej otrzymanych w różnych warunkach hydrolizy
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 1, s. 221-234, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty białkowe ; śruta rzepakowa ; hydroliza kwasowa ; warunki hydrolizy kwasowej ; aktywność przeciwutleniająca hydrolizatów
Angielskie słowa kluczowe: protein hydrolysates ; rapeseed meal ; acid hydrolysis ; conditions of acid hydrolysis ; antioxidant activity of hydrolysates
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2003
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Dominik Kmiecik, Marzanna Hęś, Anna Gramza
Tytuł: Wykorzystanie izolatów białkowych śruty rzepakowej do produkcji hydrolizatów
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2003, t. 24, z. 2, s. 701-708, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: izolaty białkowe ; śruta rzepakowa ; hydroliza kwasowa ; skład chemiczny hydrolizatów ; smakowitość hydrolizatów
Angielskie słowa kluczowe: protein isolates ; rapeseed meal ; acid hydrolysis ; chemical composition of hydrolysates ; taste evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2002
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Dominik Kmiecik, Katarzyna Czaczyk, Marzanna Hęś
Tytuł: Śruta rzepakowa jako surowiec do produkcji hydrolizatów białkowych
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2002, t. 23, z. 2, s. 481-494, bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273 e-ISSN: 2084-5057
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: śruta rzepakowa ; hydroliza kwasowa ; hydrolizaty białkowe ; skład chemiczny hydrolizatów ; smakowitość hydrolizatów
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed meal ; acid hydrolysis ; protein hydrolysates ; chemical composition of hydrolysate ; taste evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 1981
Autorzy: Aleksander Dziurzyński, Stanisław Sobczak, Janusz Surmiński
Tytuł: Próba określenia entalpii procesów kwasowej oraz alkalicznej hydrolizy drewna
Źródło: Pr. Komis. Technol. Drew. - 1981, t. 10, s. 13-23, bibliogr.
p-ISSN: 0079-4724
Polskie słowa kluczowe: drewno ; hydroliza kwasowa ; hydroliza alkaliczna ; entalpia
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP