logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HYDROLIZA ENZYMATYCZNA
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2016
Autorzy: Anna Sip, Joanna Le Thanh-Blicharz, Katarzyna Siergiej, Mariusz Lesiecki, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Odpady przemysłu ziemniaczanego jako podłoże do hodowli bakterii mlekowych
Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2016, t. 71, nr 1, s. 65-80, il., bibliogr.
p-ISSN: 2083-5809
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: wycierka ziemniaczana ; sok z ziemniaka ; hydroliza enzymatyczna ; bakterie kwasu mlekowego
Angielskie słowa kluczowe: potato pulp ; potato juice ; enzymatic hydrolysis ; lactic acid bacteria
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/13
Rok: 2012
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Kondrad Celka, Wojciech Białas, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Antioxidant activity of potato juice
Tytuł równoległy: Aktywność przeciwutleniająca soku ziemniaczanego
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (2), s. 175-181, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: sok ziemniaczany ; potencjał antyoksydacyjny ; hydroliza enzymatyczna
Angielskie słowa kluczowe: potato juice ; antioxidant activity ; enzymatic hydrolysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/13
Rok: 2012
Autorzy: Mariusz Lesiecki, Wojciech Białas, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Enzymatic hydrolysis of potato pulp
Tytuł równoległy: Hydroliza enzymatyczna wycierki ziemniaczanej
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (1), s. 53-59, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: wycierka ziemniaczana ; hydroliza enzymatyczna ; celuloza ; skrobia ; pektyny
Angielskie słowa kluczowe: potato pulp ; enzymatic hydrolysis ; cellulose ; starch ; pectin
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/13
Rok: 2012
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Zuzanna Małyszek, Artur Szwengiel, Tomasz Zięba, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Sodium salt of starch octenylsuccinate as an emulsifier in "light" type mayonnaises
Tytuł równoległy: Sól sodowa oktenylobursztynianu skrobiowego jako emulgator w majonezach typu "light"
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (3), s. 265-271, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: sól sodowa oktenylobursztynianu skrobi ; ekstruzja ; hydroliza enzymatyczna ; majonezy typu light
Angielskie słowa kluczowe: sodium salt of starch octenylsuccinate ; extrusion ; enzymatic hydrolysis ; light mayonnaises
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/13
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Smuga-Kogut, Daria Szymanowska-Powałowska, Grażyna Lewandowicz, Kazimiera Zgórska
Tytuł: Otrzymywanie bioetanolu z surowców zawierajacych celulozę z wykorzystaniem cieczy jonowej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 33, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_33.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: bioetanol ; słoma żytnia ; bawełna ; celuloza mikrokrystaliczna ; hydroliza enzymatyczna
Angielskie słowa kluczowe: bioethanol ; rye straw ; cotton ; microcrystalline cellulose ; enzymatic hydrolysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/13
Rok: 2012
Autorzy: Radosław Białachowski, Dominik Paukszta, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Wpływ fazy krystalicznej celulozy siarczanowej na proces hydrolizy enzymatycznej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 29, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_29.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: celuloza ; hydroliza enzymatyczna ; struktura krystaliczna
Angielskie słowa kluczowe: cellulose ; enzymatic hydrolysis ; crystalline structure
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/13
Rok: 2010
Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Katarzyna Leja, Zbyszko Lubiewski, Wojciech Białas, Radosław Dembczyński
Tytuł: Wpływ obróbki wstępnej soku ziemniaczanego na przebieg hydrolizy enzymatycznej frakcji białkowej w reaktorze membranowym
W: Membrany i procesy membranowe w ochronie środowiska.. t. 1 / Pod red. Krystyny Konieczny, Ireny Korus.
Adres wydawniczy: Gliwice : Komitet Inżynierii Środowiska PAN, 2010
Seria: Monografie. Komitet Inżynierii Środowiska PAN ; nr 65
Szczegóły: s. 363-371, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-89293-89-3
Polskie słowa kluczowe: hydroliza enzymatyczna ; frakcje białkowe ; reaktor membranowy
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 2009
Autorzy: Romualda Danków, Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Charakterystyka mleka pasteryzowanego poddanego enzymatycznej hydrolizie laktozy
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 126, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_126.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko pasteryzowane ; hydroliza enzymatyczna ; beta-D-galaktozydaza ; mleko bezlaktozowe ; punkt zamarzania
Angielskie słowa kluczowe: lactose-intolerant ; enzymatic hydrolysis ; the lactose free milk ; beta-D-galactosidase ; the freezing point of milk
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/13
Rok: 2006
Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Krystyna Prochaska, Joanna Le Thanh, Patrycja Kędziora
Tytuł: Wpływ hydrolizy enzymatycznej na właściwości powierzchniowe skrobi modyfikowanych chemicznie
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 208
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: skrobia spożywcza ; modyfikacja chemiczna ; skrobia modyfikowana ; hydroliza enzymatyczna ; właściwości powierzchniowe
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2005
Autorzy: Patrycja Kędziora, Grażyna Lewandowicz, Krystyna Prochaska
Tytuł: Otrzymywanie i właściwości nowych typów maltodekstryn
W: Zagadnienia interdyscyplinarne w inżynierii ochrony środowiska : I Konferencja Naukowa Doktorantów, Szklarska Poręba, 21-23.11.2005 r.
Adres wydawniczy: Wrocław : Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej, 2005
Szczegóły: s. 127-133, il., bibliogr.
ISBN: 83-7085-887-2
Polskie słowa kluczowe: maltodekstryny ; otrzymywanie ; hydroliza enzymatyczna ; właściwości
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 2005
Autorzy: Joanna Le Thanh, Krystyna Prochaska, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Hydroliza enzymatyczna skrobi utlenionej w bioreaktorze membranowym
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2005, R. 12, nr 2 (43) supl., s. 222-234, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: bioreaktory ; bioreaktor membranowy ; hydroliza enzymatyczna ; skrobia utleniona ; aktywność powierzchniowa
Angielskie słowa kluczowe: enzymatic hydrolysis ; membrane bioreactor ; oxidised starch ; surface activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2004
Autorzy: Małgorzata Kania, Bożena Stasińska
Tytuł: Zastosowanie preparatu enzymatycznego Flavourzym do otrzymywania hydrolizatów drożdżowych
Źródło: Biotechnologia. - 2004, 3 (66), s. 260-270, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty drożdżowe ; otrzymywanie ; drożdże ; Saccharomyces uvarum ; gęstwa drożdżowa ; autoliza ; hydroliza enzymatyczna ; Flavourzym ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: yeast ; autolysis ; yeast hydrolyzates ; Saccharomyces uvarum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 1992
Autorzy: Jacek Kijowski, Jerzy Stangierski, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Enzymatyczny hydrolizat białkowy z frakcji kostnej po mechanicznym odkostnieniu kurczat
Źródło: Przem. Spoż. - 1992, t. 46, 5/6 s. 149-152, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: frakcja kostne ; hydroliza enzymatyczna ; hydrolizat białkowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP