logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HYDROKOLOIDY
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Marzanna Hęś, Danuta Górecka, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Wykorzystanie wybranych hydrokoloidów jako zamienników tłuszczu w emulsjach majonezowych
W: Nowoczesne technologie produkcji żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 118-127, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-837-7
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: emulsja ; hydrokoloidy ; majonez ; zamienniki tłuszczu
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Anna Pilarska, Jolanta Gawałek
Tytuł: Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność. Cz. 1, Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 3, s. 36-39
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: stabilizatory ; hydrokoloidy ; dodatki teksturotwórcze ; zagęszczanie ; żelowanie
Angielskie słowa kluczowe: stabilizers ; hydrocolloids ; texture-additive ; thickening ; gelling
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/5
Rok: 2011
Autorzy: Magdalena Krystjan, Marek Sikora, Greta Adamczyk, Hanna M. Baranowska
Tytuł: Wpływ hydrokoloidów na organizację wody w żelach skrobii
W: Metody fizyczne w badaniu środowiska rolno-spożywczego i leśnego : Konferencja naukowa, 7-9 września 2011, Białowieża : Referaty i doniesienia / Red. Sławomir Bakier, Sławomir Obidziński, Bogusław Szot, Wanada Woźniak.
Adres wydawniczy: Lublin : Polskie Towarzystwo Agrofizyczne, 2011
Szczegóły: s. 66-67
ISBN: 978-83-926649-8-7
Polskie słowa kluczowe: żel skrobiowy ; hydrokoloidy ; woda ; relaksacja spinowa
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2003
Autorzy: Ryszard Rezler, Stefan Poliszko, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska
Tytuł: Dynamic-mechanical and thermal analysis of the hydro-colloidal phase in model meat emulsions with the addition of pea cellulose
Tytuł równoległy: Dynamiczno-mechaniczna i termiczna analiza fazy hydrokoloidalnej, w modelowych farszach mięsnych z dodatkiem błonnika grochowego
Źródło: Acta Agrophys. - 2003, vol. 2, 2 (96), s. 417-424, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: reologia ; błonnik grochowy ; hydrokoloidy
Angielskie słowa kluczowe: rheology ; pea cellulose ; hydrocolloid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2001
Autorzy: Jan Michniewicz
Tytuł: Hydrokoloidy i ich właściwości w układach żywnościowych
W: Hydrokoloidy w produkcji żywności / Praca zbior. pod red. prof. dr Antoniego Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Konin : Polska Izba Dodatków do Żywności, 2001
Szczegóły: s. 7-17, il.
ISBN: 83-915810-0-4
Polskie słowa kluczowe: hydrokoloidy ; budowa chemiczna ; właściwości fizykochemiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP