logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HIGIENA PRODUKCJI
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Higiena w produkcji i przetwarzaniu mleka
Źródło: Mlecz. Technol. - 2016, 3, s. 62-63
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; higiena produkcji
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; hygiene
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Using the bioluminescence and microbiological contact methods in sustaining a proper hygienic level in food processing plants
Tytuł równoległy: Wykorzystanie bioluminescencji i mikrobiologicznej metody kontaktowej w utrzymaniu odpowiedniego poziomu higieny w zakładach przemysłu spożywczego
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (4), s. 53-60, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; zakłady przemysłowe ; higiena produkcji ; metody badań ; bioluminescencja ; metody mikrobiologiczne ; testy kontaktowe
Angielskie słowa kluczowe: microbiological contact method ; bioluminescence ; food processing plant ; hygienic level ; dairy processing plant ; food industry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Evaluation of steel surface cleanliness level in dairies using the bioluminescence method
Źródło: Bull. Vet. Inst. Pulawy. - 2008, vol. 52, no. 4, s. 625-629, il., bibliogr.
p-ISSN: 0042-4870
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; higiena produkcji ; stal nierdzewna ; chropowatość powierzchni ; czystość mikrobiologiczna ; metody badań ; bioluminescencja
Angielskie słowa kluczowe: dairies ; hygiene ; surface roughness ; ATP bioluminescence method
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.337
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 2005
Autorzy: Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Adhezja mikroorganizmów do powierzchni stykających się z żywnością
Źródło: Przem. Spoż. - 2005, t. 59, 4, s. 28-31
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; żywność ; bezpieczeństwo żywności ; higiena produkcji ; higiena żywności ; mikroorganizmy ; adhezja ; kontakt z żywnością ; zanieczyszczenia żywności ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; psucie się żywności ; zapobieganie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 1996
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Jacek Kijowski
Tytuł: Występowanie i drogi transmisji Campylobacter u drobiu
Źródło: Pol. Drobiar. - 1996, R. 5, nr 6, s. 2-5, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: drób ; Campylobacter ; infekcja bakteryjna ; drogi zakażenia ; mięso drobiowe ; zanieczyszczenia bakteryjne ; człowiek ; zagrożenia zdrowia ; kampylobakterioza ; zatrucia pokarmowe ; profilaktyka ; higiena produkcji
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP