logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GLUKOZYNOLANY
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2019
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Wpływ technologii minimalnego przetwarzania na jakość sensoryczną i mikrobiologiczną oraz zawartość związków biologicznie aktywnych w jarmużu (Brassica oleracea L. var. acephala DC
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019. - 165 s. : il., bibliogr., streszcz., abstr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 509
ISBN: 978-83-7160-923-7
Liczba arkuszy: 14,5
Polskie słowa kluczowe: jarmuż ; minimalne przetwarzanie ; jakość sensoryczna ; jakość mikrobiologiczna ; związki fenolowe ; glukozynolany ; karotenoidy
Angielskie słowa kluczowe: kale ; minimal processing ; phenolic compounds ; glucosinolates ; carotenoids ; microbiological quality ; sensory quality
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 80.000
Praca afiliowana przez UP
2/10
Rok: 2018
Autorzy: Jakub Frankowski
Tytuł: Właściwości odżywcze i lecznicze brukwi
W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce : Żywność i żywienie / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny.
Adres wydawniczy: Poznań : Młodzi Naukowcy, 2018
Szczegóły: s. 36-42, bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-66139-46-6 ; 978-83-65917-70-6) (całość)
Polskie słowa kluczowe: Brassica napus var. napobrassica ; kapustowate ; glukozynolany
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/10
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Anna Olejnik, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Charakterystyka związków aktywnych biologicznie oraz cytotoksyczności i genotoksyczności soku z rukoli
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 32
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: glukozynolany ; związki fenolowe ; aktywność przeciwutleniająca
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Joanna Kasprzak
Tytuł: Wpływ obróbki wstępnej miazgi na jakość soku z rukoli
W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 36
Polskie słowa kluczowe: rukola ; glukozynolany ; związki fenolowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2015
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Zmiany zawartośći związków biologicznie aktywnych w soku z jarmużu zielonego w zależności od parametrów procesu technologicznego
W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
Szczegóły: s. 34
Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
Polskie słowa kluczowe: jarmuż ; soki warzywne ; polifenole ; glukozynolany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2013
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Effect of freezing and freeze drying on biological active compounds in kale leaves.
W: Current trends in commodity science : 12th IComSC'13, 16th-19th September 2013, Poznań, Poland, Book of abstracts / Ed. Daniela Gwiazdowska i Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics. Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 113
ISBN: 978-83-911169-3-7
Uwagi: 12th International Commodity Science Conference. Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 16th-19th September 2013.
Polskie słowa kluczowe: polifenole ; glukozynolany ; zamrażanie
Angielskie słowa kluczowe: poliphenols ; glucosinolates ; freezing
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Klaudia Cychnerska
Tytuł: The effect of technological process on contents of biological active compounds in red cabbage
W: Current trends in commodity science : 12th IComSC'13, 16th-19th September 2013, Poznań, Poland, Book of abstracts / Ed. Daniela Gwiazdowska i Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics. Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: 130
ISBN: 978-83-911169-3-7
Uwagi: 12th International Commodity Science Conference. Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 16th-19th September 2013.
Polskie słowa kluczowe: czerwona kapusta ; glukozynolany ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: red cabbage ; glucosinolates ; phenolic compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Michał Słodziński, Marcin Kidoń
Tytuł: Contents of biological active compounds in juice and pomace produced from white cabbage
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Instanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 386
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: kapusta ; glukozynolany ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: cabbage ; glucosinolates ; polyphenols
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2013
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Michał Słodziński, Marcin Kidoń
Tytuł: Polyphenols glucosinolate contents and antioxidant activity in juices and pomaces obtained from broccoli cultivar
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Instanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 385
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: brokuł ; glukozynolany ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: broccoli ; glucosinolates ; polyphenols
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2005
Autorzy: Maria Wiąz, Wiesława Mroczyk, Damian Józefiak, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Określenie wartości pokarmowej makuchów i śrut rzepakowych pochodzących z dwóch olejarni
W: Rośliny oleiste : XXVII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.04.2005, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2005
Szczegóły: s. 189-190
Polskie słowa kluczowe: makuchy rzepakowe ; śruta rzepakowa ; wartość pokarmowa ; lizyna ; glukozynolany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP