logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GLIADYNY
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2015
Autorzy: Krzysztof Dwiecki, Małgorzata Wróblewska, Małgorzata Nogala-Kałucka, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Studia nad wykorzystaniem kropek kwantowych do oznaczania gliadyny
W: Żywność - zdrowie - przyszłość : XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25-26 czerwca 2015, Materiały konferencji naukowej.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, 2015
Szczegóły: s. 115
ISBN: 978-83-935421-6-1
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 20 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: kropki kwantowe ; gliadyny ; gluten
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2015
Autorzy: Krzysztof Dwiecki, Grażyna Neunert, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krzysztof Polewski
Tytuł: Zastosowanie kropek kwantowych do detekcji związków chinonowych
W: Żywność - zdrowie - przyszłość : XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25-26 czerwca 2015, Materiały konferencji naukowej.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, 2015
Szczegóły: s. 116
ISBN: 978-83-935421-6-1
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 20 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: kropki kwantowe ; gliadyny ; gluten
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2013
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Magdalena Goniewicz, Paulina Górecka
Tytuł: Detekcja gliadyn w produktach piekarskich bezpośrednią metodą ELISA
W: Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu : XLI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 2-3 lipca 2013 r.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, 2013
Szczegóły: s. 191
ISBN: 978-83-937001-0-3
Polskie słowa kluczowe: gliadyny ; metoda Elisa ; produkty piekarskie
Angielskie słowa kluczowe: gliadin ; ELISA test ; bakery products
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2009
Autorzy: D. Piasecka-Kwiatkowska, S. Mirek
Tytuł: Utilization of anti-gliadyn antibodies for hordein detection in beer
W: New concepts in food evaluation: Nutraceuticals-Analyses-Consumer / Ed. Tadeusz Trziszka, Maciej Oziembłowski.
Adres wydawniczy: Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy, 2009
Seria: Monografie. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ISSN 1898-1151 ; 74
Szczegóły: s. 254-262, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-60574-68-3
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: przeciwciała ; gliadyny ; piwo
Angielskie słowa kluczowe: antibodies ; gliadin ; beer analysis
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2005
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agnieszka Makowska, Emilia Chudziak, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Przydatność metod immunochemicznych do różnicowania gatunkowego pszenicy
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 458-461, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Uwagi: Artykuł zawiera pełny tekst referatu wygłoszonego na Konferencji Naukowej "Żywność i Żywienie - Metodologia, Ocena, Zdrowie", Puszczykowo k. Poznania, 26-27 września 2005
Polskie słowa kluczowe: pszenica twarda ; Triticum durum ; rody hodowlane ; różnicowanie ; metody immunochemiczne ; ELISA ; przeciwciała monoklonalne ; przeciwciała poliklonalne ; gliadyny
Angielskie słowa kluczowe: ELISA ; monoclonal antibodies ; polyclonal antibodies ; gliadin ; durum wheat ; wheat lines
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2004
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Magdalena Szudera
Tytuł: Zastosowanie metody Elisa do oznaczania zawartości frakcji gliadynowej ziarna pszenicy
Źródło: Pamięt. Puł. - 2004, z. 135, s. 239-245, il., bibliogr.
p-ISSN: 0552-9778
Polskie słowa kluczowe: zboża ; pszenica ; ziarno ; gliadyny ; oznaczanie ; metoda Elisa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP