logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GALUSAN EPIGALOKATECHINY
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Joanna Jankowiak
Tytuł: Aktywność biologiczna zielonej herbaty
W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 55-66, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-834-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: herbata zielona ; przeciwutleniacze ; galusan epigalokatechiny ; właściwości prozdrowotne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Gliszczyńska-Świgło, Henryk Szymusiak, Bożena Tyrakowska
Tytuł: Antioxidant activity of gallocatechin gallate and epigallocatechin gallate
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 55, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwutleniająca ; galusan epigalokatechiny ; galusan katechiny ; epimery ; obliczenia z teorii funkcjonału gęstości
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; epigallocatechin gallate ; gallocatechin gallate ; epimers ; DFT calculation
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2010
Autorzy: Anna Gliszczyńska-Świgło, Małgorzata Muzolf-Panek, Bożena Tyrakowska
Tytuł: Preparation of EGCG glucuronides by HPLC
W: Polyphenols Communications 2010 : XXV International Conference on Polyphenols. volume 2, Montpellier, France, 24th-27th August 2010 / Ed. Agnes Ageorges, Veronique Cheynier, Patricia Lefer, Pascale Sarni-Manchado.
Adres wydawniczy: Montpelier : [b. w.], 2010
Szczegóły: s. 517-518, il, bibliogr.
ISBN: 978-2-7380-1282-1
Liczba arkuszy: 0,13
Polskie słowa kluczowe: galusan epigalokatechiny ; glukuronidy
Angielskie słowa kluczowe: epigallocatechin gallate ; glucuronides
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP