logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FRUKTANY
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Właściwości prozdrowotne fruktanów typu inuliny
Źródło: Med. Rodz. - 2016, 19 (2), s. 86-90, bibliogr.
p-ISSN: 1505-3768
Polskie słowa kluczowe: inulina ; fruktany ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: inulin ; fructans ; fructooligosaccharides ; prebiotics ; health promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2013
Autorzy: Iwona Jasińska-Kuligowska, Maciej Kuligowski, Piotr Kołodziejczyk, Jan Michniewicz
Tytuł: Wpływ procesów fermentacji, ekstruzji i wypieku na zawartość fruktanów w produktach żytnich
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 5 (90), s. 129-141, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; żyto ; ekstruzja ; fermentacja mlekowa
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; rye ; extrusion ; lactic acid fermentation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/7
Rok: 2012
Autorzy: Iwona Jasińska, Maciej Jakub Kuligowski, Piotr Kołodziejczyk, Jan Michniewicz
Tytuł: Fruktany zbóż funkcjonalne składniki żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2012, t. 66, 2, s. 21-23, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; prebiotyki ; zboża ; żyto
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; prebiotics ; cereal ; rye
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2009
Autorzy: Artur Szwengiel, Małgorzata Lasik, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ warunków hodowli na wydajność syntezy lewanu
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 43
Polskie słowa kluczowe: lewan ; fruktany ; Bacillus subtilis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2007
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Rafał W. Wójciak, Danuta Śmigiel-Papińska, Halina Staniek, Małgorzata Tubacka
Tytuł: Wpływ dodatku fruktanów i chromu(III) do diety na strawność makroskładników odżywczych u szczura
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1173-1178, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; chrom(III) ; strawność ; szczury
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; chromium(III) ; digestibility ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2007
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Rafał W. Wójciak, Danuta Śmigiel-Papińska, Halina Staniek, Małgorzata Tubacka
Tytuł: Wpływ dodatku fruktanów i chromu(III) do diety na strawność makroskładników odzywczych u szczura
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1173-1178, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; chrom(III) ; strawność ; szczury
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; chromium(III) ; digestibility ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2006
Autorzy: Tomasz Kurył, Zbigniew Krejpcio, Rafał W. Wójciak, Maciej Lipko, Bogdan Dębski, Halina Staniek
Tytuł: Chromium (III) propionate and dietary fructans supplementation stimulate erythrocyte glucose uptake and beta-oxidation in lymphocytes of rats
Źródło: Biol. Trace Elem. Res. - 2006, vol. 114, iss. 1, s. 237-248, il., bibliogr.
p-ISSN: 0163-4984 e-ISSN: 1559-0720
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: biomimetyczny kation chromu(III) ; fruktany ; wykorzystanie glukozy ; wykorzystanie lipidów
Angielskie słowa kluczowe: biomimetic chromium cation ; fructans ; glucose utlization ; lipid utilization
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.007
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP