logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FASOLA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2014
Autorzy: Klaudia Borowiak
Tytuł: Changes of gas exchange parameters of selected plant species exposed to tropospheric ozone
Źródło: Fresenius Environ. Bull. - 2014, 23, 9, s. 2146-2154, il, bibliogr.
p-ISSN: 1018-4619
Polskie słowa kluczowe: aktywność fotosyntetyczna ; ozon ; tytoń ; fasola ; petunia
Angielskie słowa kluczowe: photosynthetic activity ; ozone ; tobacco ; bean ; petunia
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.378
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2014
Autorzy: Maciej Kuligowski, Agnieszka Gorzan, Iwona Jasińska-Kuligowska, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena wpływy obróbki hydrotermicznej i czasu fermentacji na zawartość polifenoli i właściwości antyoksydacyjne produktów tempeh
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2014, z. 577, s. 73-82, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostep: 3 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: tempeh ; fermentacja ; fasola ; właściwości antyoksydacyjne ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: tempeh ; fermentation ; bean ; antioxidative properties ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Fasolka szparagowa
Źródło: Agrotechnika. - 2013, nr 8, s. 98-99, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; fasola ; wartość odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2012
Autorzy: Jacek Nowak, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ zabiegów technologicznych na możliwości wykorzystania bioaktywnych związków fasoli (Phaseolus vulgatis L.) w komponowaniu produktów o cechach prozdrowotnych
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 133
Polskie słowa kluczowe: fasola ; obróbka technologiczna ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; trawienie in vitro
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ warunków przechowywania produktów otrzymanych z nasion roślin strączkowych na zmiany aktywności antyoksydacyjnej
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 183-188, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: groch ; fasola ; nasiona ; produkty fermentowane ; przechowywanie ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: lactic fermentation ; extrusion ; storage ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ warunków przechowywania produktów otrzymanych z nasion roślin strączkowych na zmiany aktywności antyoksydacyjnej
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 76-77
Polskie słowa kluczowe: groch ; fasola ; nasiona ; produkty fermentowane ; przechowywanie ; aktywność przeciwutleniająca
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP