logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FARSZ
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2010
Autorzy: Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Temperaturowe właściwości farszów mięsnych badane techniką NMR
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 13, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_13.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: dynamika molekularna ; farsz ; NMR ; tłuszcz
Angielskie słowa kluczowe: molecular dynamics ; forcemeat ; NMR ; fat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski
Tytuł: Prognozowanie bezpiecznego okresu trwałości farszu do produkcji pasztetu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 124, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_124.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: farsz ; pH ; patogeny ; prognozowanie mikrobiologiczne
Angielskie słowa kluczowe: liver pate ; pH ; pathogens ; predictive microbiology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski, Jacek Kijowski
Tytuł: Prognozowanie bezpiecznego okresu trwałości farszu do produkcji pasztetu
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: farsz ; pH ; patogeny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2009
Autorzy: Hanna M. Baranowska
Tytuł: Temperaturowe właściwości farszów mięsnych badane techniką NMR
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 119
Polskie słowa kluczowe: farsz ; dynamika molekularna ; NMR ; tłuszcz roślinny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2005
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Michał Piatek, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrkowska, Ryszard Rezler
Tytuł: Analiza stanu związania wody w farszach wędlin drobno rozdrobnionych wyprodukowanych z błonnikiem łubinu
Źródło: Inż. Rol. - 2005, R. 9, 11 (71), s. 25-36, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1429-7264
Polskie słowa kluczowe: błonnik łubinu ; farsz ; magnetyczny rezonans jądrowy
Angielskie słowa kluczowe: lupine cellulose ; meat stuffing ; free and bound water ; nuclear magnetic resonance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2003
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Michał Piątek
Tytuł: Evaluation of the effect of the substitution of fat for pea cellulose on the water bibding state in sausage forcemeat
Tytuł równoległy: Ocena wpływu zastąpienia tłuszczu preparatem błonnika grochu na stan związania wody w farszach wędlin drobno rozdrobnionych
Źródło: Acta Agrophys. - 2003, vol. 2, 2 (96), s. 293-300, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: błonnik grochu ; tłuszcz ; farsz
Angielskie słowa kluczowe: pea cellulose ; fat ; forcemeat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP