logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ENZYMY PASZOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2008
Autorzy: S. Kaczmarek, A.J. Cowieson, D. Jozefiak, A. Rutkowski
Tytuł: The effect of drying temperature and exogenous enzyme supplementation on nutrient digestibility, nitrogen retention and AME of maize/soy-based diets for broiler chickens
Źródło: Br. Poult. Abstr. - 2008, vol. 4, no. 1, s. 7-9, bibliogr.
p-ISSN: 1746-6202 e-ISSN: 1746-6210
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z: 2008 Spring Meeting of the WPSA UK Branch, Scarborough, 1st to 2nd April 2008
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; soja ; suszenie ; temperatura suszenia ; enzymy paszowe ; pasze ; strawność ; wartość pokarmowa ; wartość energetyczna ; żywienie zwierząt ; brojlery kurze
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2008
Autorzy: S. Kaczmarek, A.J. Cowieson, D. Jozefiak, A. Rutkowski
Tytuł: Evaluation of the nutritional value of maize dried at different temperatures and supplemented with a microbial enzyme
Źródło: Br. Poult. Abstr. - 2008, vol. 4, no. 1, s. 4-6, bibliogr.
p-ISSN: 1746-6202 e-ISSN: 1746-6210
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z: 2008 Spring Meeting of the WPSA UK Branch, Scarborough, 1st to 2nd April 2008
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; suszenie ; temperatura suszenia ; kukurydza suszona ; wartość pokarmowa ; wartość energetyczna ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2007
Autorzy: S. Kaczmarek, A.J. Cowieson, M. Bochenek, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of drying temperature on the nutritional value of maize for broiler chickens and the interaction with exogenous enzymes
Źródło: Br. Poult. Abstr. - 2007, vol. 3, no. 1, s. 20-21, bibliogr.
p-ISSN: 1746-6202 e-ISSN: 1746-6210
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z: 2007 Spring Meeting of the WPSA UK Branch, Southport, 3rd to 4th April 2007
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; suszenie ; temperatura suszenia ; wartość pokarmowa ; żywienie zwierząt ; brojlery kurze ; pasze ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2007
Autorzy: M. Bochenek, A.J. Cowieson, S. Kaczmarek, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of enzyme supplementation of diets containing maize and maize bran on nutrient digestibility by growing broiler chickens
Źródło: Br. Poult. Abstr. - 2007, vol. 3, no. 1, s. 2-4, bibliogr.
p-ISSN: 1746-6202 e-ISSN: 1746-6210
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z: 2007 Spring Meeting of the WPSA UK Branch, Southport, 3rd to 4th April 2007
Polskie słowa kluczowe: brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; kukurydza ; ziarno ; otręby kukurydziane ; strawność ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe ; wartość energetyczna
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2007
Autorzy: M. Bochenek, A.J. Cowieson, S. Kaczmarek, A. Rutkowski
Tytuł: Evaluation of the nutritional value of maize bran in comparison with maize and the opportunity for improvement with exogenous enzymes
Źródło: Br. Poult. Abstr. - 2007, vol. 3, no. 1, s. 34-36, bibliogr.
p-ISSN: 1746-6202 e-ISSN: 1746-6210
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z: 2007 Spring Meeting of the WPSA UK Branch, Southport, 3rd to 4th April 2007
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; ziarno ; otręby kukurydziane ; wartość pokarmowa ; pasze ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe ; wartość energetyczna ; analiza porównawcza
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 1998
Autorzy: Bogdan Śliwiński, Andrzej Rutkowski, Maria Wiąz
Tytuł: Zastosowanie nowych typów ksylanazy, beta-glukanazy oraz pektynazy w mieszankach zawierających pszenżyto w żywieniu kurcząt rzeźnych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1998, 36, s. 225-232, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; mieszanki paszowe ; komponenty ; pszenżyto ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe ; ksylanaza ; beta-glukanaza ; pektynaza ; wyniki produkcyjne ; przyrost masy ciała ; spożycie paszy ; zużycie paszy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP