logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ENZYMY AMYLOLITYCZNE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2007
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Magdalena Krawczyk, Jerzy R. Warchalewski, Jan Nawrot
Tytuł: Aktywność alfa-amylolityczna trojszyka ulca (Tribolium confusum Duv.) w różnych stadiach rozwojowych
Źródło: Prog. Plant Prot. - 2007, vol. 47, no. 1, s. 348-351, il., bibliogr.
p-ISSN: 1427-4337
Polskie słowa kluczowe: szkodniki magazynowe ; trojszyk ulec ; Tribolium confusum ; larwy ; stadia rozwojowe ; enzymy amylolityczne ; alfa-amylaza ; aktywność enzymatyczna ; aktywność amylolityczna
Angielskie słowa kluczowe: flour beetle ; Tribolium confusum ; alpha-amylase ; amylolytic activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2007
Autorzy: Mariusz Rosiński, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Określenie liczby izoenzymów α-amylazy wołka zbożowego w różnych stadiach rozwojowych
Źródło: Prog. Plant Prot. - 2007, vol. 47, no. 1, s. 359-362, il., bibliogr.
p-ISSN: 1427-4337
Polskie słowa kluczowe: szkodniki magazynowe ; Sitophilus granarius ; wołek zbożowy ; larwy ; stadia rozwojowe ; enzymy amylolityczne ; alfa-amylaza ; izoenzymy
Angielskie słowa kluczowe: granary weevil ; Sitophilus granarius ; development stages ; enzymes ; alpha-amylase ; izozymes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2004
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Znaczenie substancji dodatkowych w produkcji pieczywa. Cz. 1, Substancje utleniające i poprawiające aktywność enzymatyczną
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2004, R. 48, nr 12, s. 2-4, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: piekarstwo ; pieczywo ; technologia produkcji ; dodatki do żywności ; utleniacze ; bromiany ; jodany ; kwas askorbinowy ; enzymy ; enzymy amylolityczne ; enzymy proteolityczne ; oksydoreduktazy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP