logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: EMULSJA
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2019
Autorzy: Zuzanna Małyszek, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Reologiczne właściwości emulsji stabilizowanych skrobią usieciowaną
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 47, bibliogr.
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; właściwości reologiczne ; emulsja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/9
Rok: 2016
Autorzy: Marzanna Hęś, Danuta Górecka, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Wykorzystanie wybranych hydrokoloidów jako zamienników tłuszczu w emulsjach majonezowych
W: Nowoczesne technologie produkcji żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 118-127, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-837-7
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: emulsja ; hydrokoloidy ; majonez ; zamienniki tłuszczu
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/9
Rok: 2016
Autorzy: Ryszard Rezler
Tytuł: Właściwości mechaniczno-reologiczne i teksturowe układów skrobiowo-tłuszczowych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016. - 102 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-841-4
Uwagi: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 484
Liczba arkuszy: 7,3
Polskie słowa kluczowe: DMA ; emulsja ; reologia ; skrobia modyfikowana ; tekstura ; tłuszcz zwierzęcy ; żel skrobiowy
Angielskie słowa kluczowe: animal fat ; DMA ; emulsion ; modified starch ; rheology ; starch gel ; texture
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2015
Autorzy: Wojciech Białas, Dagmara Leśniak, Adrian Czerniak, Piotr Kubiak, Kondrad Celka
Tytuł: Zastosowanie polipropylenowych membran mikrofiltracyjnych do otrzymywania emulsji
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2015, t. 20, nr 2, s. 167-173, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: emulsja ; membrana hydrofobowa ; mikrofiltracja
Angielskie słowa kluczowe: emulsion ; hydrophobic membrane ; microfiltration
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/9
Rok: 2015
Autorzy: Arkadiusz Sadowski
Tytuł: Zaspokojenie bezpieczeństwa żywnościowego wybranych regionów świata a realizacja zasady zrównoważonego rozwoju
W: Problemy rozwoju rolnictwa i gospodarki żywnościowej w pierwszej dekadzie członkostwa Polski w Unii Europejskiej : IX Kongres Ekonomistów Polskich / Red. nauk. Andrzej Czyżewski, Bogdan Klepacki.
Adres wydawniczy: Warszawa : Polskie Towarzystwo Ekonomiczne, 2015
Szczegóły: s. 401-419, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-88700-79-8
Liczba arkuszy: 1,5
Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ; bezpieczeństwo żywnościowe ; emulsja ; gazy cieplarniane ; rozwój zrównoważony
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2013
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Ryszard Rezler
Tytuł: Dynamika molekularna wody w emulsjach typu tłuszcz w wodzie, emulgowanych skrobią ziemniaczaną
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 4 (89), s. 150-160, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 grudnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: czas relaksacji ; dynamika molekularna ; emulsja ; niskopolowy NMR ; skrobia ziemniaczana
Angielskie słowa kluczowe: relaxation times ; molecular dynamics ; emulsion ; low-field NMR ; potato starch
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/9
Rok: 2013
Autorzy: Ryszard Rezler, Hanna M. Baranowska
Tytuł: Właściwości reologiczne i zdolność wiązania wody przez stabilizowane skrobią ziemniaczaną emulsje typu tłuszcz w wodzie
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 1(86), s. 81-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; emulsja ; NMR ; reologia ; skrobia
Angielskie słowa kluczowe: water activity ; emulsions ; NMR ; rheology ; starch
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/9
Rok: 2006
Autorzy: Krzysztof Dwiecki, Krzysztof Polewski
Tytuł: Wpływ wybranych przeciwutleniaczy na proces utleniania kwasów tłuszczowych w emulsjach typu olej w wodzie
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 99
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: emulsja ; emulsja olej w wodzie ; kwasy tłuszczowe ; utlenianie ; przeciwutleniacze
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2006
Autorzy: Maria Soral-Śmietana, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Właściwości funkcjonalne handlowych spożywczych skrobi modyfikowanych w aspekcie tworzenia emulsji
W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : "Jakość polskich odmian ziemniaka ich szansą na wspólnym rynku europejskim" : IV Konferencja Naukowa, Szklarska Poręba, 8-11 maja 2006 r. / Oprac red. Wioletta Drożdż, Agnieszka Tajner-Czopek.
Adres wydawniczy: Wrocław : [Akademia Rolnicza], 2006
Szczegóły: s. 201-202
ISBN: 83-913594-9-2
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; skrobia spożywcza ; właściwości funkcjonalne ; emulsja ; tworzenie emulsji ; stabilizacja
Charakt. formalna: POS
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP