logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: EMULGATORY
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2013
Autorzy: Marzanna Hęś
Tytuł: Tłuszcze stosowane w produkcji piekarsko-ciastkarskiej
Źródło: Piekarstwo. - 2013, nr 1, s. 42-44, il.
p-ISSN: 2084-9370
Polskie słowa kluczowe: tłuszcze piekarskie ; masło ; margaryna ; smalec ; oleje ; emulgatory ; tłuszcze cukiernicze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2011
Autorzy: Jan Pyrcz, Krzysztof Pietrończyk, Bożena Danyluk, Ryszard Kowalski, Agnieszka Bilska
Tytuł: Wpływ wybranych emulgatorów oraz rodzaju obróbki termicznej na stabilność frakcji lipidowej wędlin podrobowych typu "pasztetowa"
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2011, t. 5, z. 3, art. 19, il., bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_5_19.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: emulgatory ; wędlina podrobowa typu "pasztetowa" ; obróbka termiczna
Angielskie słowa kluczowe: emulsifiers ; liver pate ; thermal treatment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Tajemnicze dodatki do żywności
Źródło: Agrotechnika. - 2008, nr 2, s. 44-45, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; barwniki spożywcze ; konserwanty ; przeciwutleniacze ; regulatory kwasowości ; emulgatory ; środki zagęszczające ; środki słodzące ; środki spulchniające
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2005
Autorzy: Jan Pyrcz, Krzysztof Pietrończyk, Ryszard Kowalski, Bożena Danyluk
Tytuł: Funkcje emulgatorów w kształtowaniu jakości homogenizowanych wyrobów podrobowych
Źródło: Med. Weter. - 2005, vol. 61, nr 10, s. 1169-1174, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo mięsa ; wędliny podrobowe ; jakość ; emulgatory ; pasteryzacja ; właściwości fizykochemiczne ; właściwości sensoryczne
Angielskie słowa kluczowe: liver pate type sausages ; emulsiffiers ; pasteurization ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.259
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2004
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Substancje dodatkowe w piekarstwie
W: Pszenica : chemia i technologia / pod red. prof. dr hab. Henryka Gąsiorowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 2004
Szczegóły: s. 466-478, bibliogr.
ISBN: 83-09-01787-1
Polskie słowa kluczowe: piekarstwo ; dodatki do żywności ; utleniacze ; enzymy ; emulgatory ; regulatory kwasowości ; stabilizatory ; środki zagęszczające ; środki pęczniejące
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP