logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ELEKTROSTYMULACJA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ryszard Żywica, Katarzyna Banach, Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech
Tytuł: Changes in glycolysis process in bulls' meat carcasses subjected to different tenderization treatment
Tytuł równoległy: Przebieg przemian glikolitycznych w mięsie tusz buhajów poddanych różnym zabiegom tenderyzacji
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 4, art. 43, bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_43.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dzuał: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: wołowina ; glikoliza ; elektrostymulacja ; kondycjonowanie ; kruchość
Angielskie słowa kluczowe: beef ; glycolysis ; electrical stimulation ; conditioning ; tenderness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2014
Autorzy: A. Iwanowska, A. Spychaj, E. Pospiech
Tytuł: Identification of meat proteins responsible for its tenderisation
W: 4th Conference of Polish mass spectrometry society, Trzebnica, 26-29 May 2014 : Program and Abstracts / Ed. Marek Cebrat.
Adres wydawniczy: Wrocław : Faculty of Chemistry, University of Wrocław, 2014
Szczegóły: s. 82
ISBN: 978-83-60043-18-9
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; kruchość mięsa ; białko ; wskaźniki kruchości mięsa ; elektrostymulacja ; kondycjonowanie ; białko szoku cieplnego Hsp27 ; troponina T ; alfa-1 aktyna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2014
Autorzy: Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Edward Pospiech
Tytuł: Elektroforeza jednowymiarowa jako metoda umożliwiająca identyfikowanie i analizę zmian udziału kolagenu typu I i III w mięsie bydła
W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Dokument elektroniczny] : Poznań, 2014.11.18.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 41
Polskie słowa kluczowe: bydło ; zwierzęta młode ; tusze bydlęce ; elektrostymulacja ; mięsień najdłuższy grzbietu ; kolagen typu I ; kolagen typu II ; SDS-PAGE
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Joanna K. Banach, Ryszard Żywica, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak, Edward Pospiech
Tytuł: Porównanie efektów tenderyzacyjnych elektrostymulacji nisko i wysokonapięciowej tusz byczków holsztyńsko-fryzyjskich, odmiany czarno-białej
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 58
Polskie słowa kluczowe: jakość wołowiny ; kruchość ; elektrostymulacja ; białka mięsa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP