logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: EKSTRAKTY ROŚLINNE
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2017
Autorzy: A. Arczewska-Włosek, S. Świątkiewicz, J. Kowal, D. Józefiak, J. Długosz
Tytuł: The effect of increased crude protein level and/or dietary supplementation with herbal extract blend on the performance of chickens vaccinated against coccidiosis
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2017, vol. 229, s. 65-72, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta brojlery ; kokcydioza ; białko ogólne ; ekstrakty roślinne ; szczepionki
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; coccidiosis ; crude protein ; anticoccidial vaccines ; herbal extract
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.143
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2016
Autorzy: A. Krause, M. Milewski, W. Nawrot, K. Wielgus, M. Szalata, R. Słomski, M. Mizera, J. Cielecka-Piontek
Tytuł: Analiza spektrofotometryczna ekstraktu Cannabis sative
W: Nauka i przemysł - metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości. T. 1 / Pr. zbior. pod red. Zbigniewa Hubickiego.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 303-306, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-945225-1-3 (t. 1)
Polskie słowa kluczowe: konopie ; Cannabis sativa ; ekstrakty roślinne ; spektrofotometria
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2013
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Katarzyna Waszkowiak, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik
Tytuł: Ocena jakości sensorycznej makaronów z dodatkiem substancji bioaktywnych
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 4, s. 876-878, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 12 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: jakość sensoryczna ; składniki bioaktywne ; makarony ; nasiona strączkowe ; ekstrakty roślinne ; ekstrakty przypraw
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/8
Rok: 2012
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak, Małgorzata Jezierska, Andrzej Sidor, Magdalena Filipczuk, Michał Ostrowski
Tytuł: Stabilność oksydacyjna liposomów z dodatkiem ekstraktów wybranych owoców
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 161
Polskie słowa kluczowe: liposomy ; owoce ; ekstrakty roślinne ; aktywność przeciwutleniająca ; TBARS ; CLA
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2010
Autorzy: Piotr Przysiecki, Andrzej Filistowicz, Aneta Filistowicz, Bogusław Fuchs, Zbigniew Nawrocki, Vaclav R~11ehout, Anna Rząsa, Sławomir Nowicki
Tytuł: Effect of addition of yeast (Saccharomyces cerevisiae) and herb preparation to feed on selected physiological indicators, growth rate and pelt quality of growing arctic foxes
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2010, vol. 28, no. 3, s. 261-270, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: lis polarny ; ekstrakty roślinne ; drożdże
Angielskie słowa kluczowe: arctic fox ; plant extracts ; yeast
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.386
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/8
Rok: 2008
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Zyta Abramowski, Eduardo Jovel, Marzanna Hęś
Tytuł: Antioxidant potential of herbs extracts and impact on HepG2 cells viability
Tytuł równoległy: Potencjał przeciwutleniajacy ekstraktów ziołowych oraz wpływ na przeżywalność komórek HepG2
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (4), s. 61-72, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: zioła ; ekstrakty roślinne ; cytotoksyczność ; komórki HepG2 ; FRAP
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; plant extracts ; cytotoxicity ; HepG2 cells ; FRAP ; radicals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/8
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata Lasik, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena przeciwbakteryjnych właściwości wodnych ekstraktów z wybranych surowców roślinnych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 540-544, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwbakteryjna ; ekstrakty roślinne ; mikrobiologiczne skażenie ziół
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; plant extracts ; herbs microbial contamination
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2004
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Józef Korczak, Anna Gramza, Erwin Wąsowicz, Paresh C. Dutta
Tytuł: Inhibition of stigmasterol oxidation by antioxidants in purified sunflower oil
Źródło: J. AOAC Int. - 2004, vol. 87, iss. 2, s. 499-504
p-ISSN: 1060-3271
Polskie słowa kluczowe: herbata zielona ; alfa-tokoferol ; ekstrakty roślinne ; rozmaryn lekarski ; hydroksytoluen ; stigmasterol ; olej słonecznikowy ; przeciwutleniacze ; utlenianie
Angielskie słowa kluczowe: green tea ; alpha-tocopherol ; plant extracts ; rosemary ; butylated hydroxytoluene ; stigmasterol ; sunflower oil ; antioxidants ; oxidation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.147
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP