logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DZIEDZICTWO KULINARNE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Anna Jęczmyk
Tytuł: Turystyka kulinarna jako element rozwoju lokalnego
W: Hradecké ekonomické dny : Recenzovaný sborník mezinárodní odborné konference Hradecké ekonomické dny 2016, Hradec Králové 2. a 3. února 2016 / Ed. by Pavel Jedlička.
Adres wydawniczy: Hradec Kralove : University of Hradec Kralove, 2016
Seria: Hradecké ekonomické dny, ISSN 2464-6032 (Print) ; Roč. 6 (1)
Szczegóły: s. 90-97, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: turystyka kulinarna ; dziedzictwo kulinarne ; rozwój lokalny
Angielskie słowa kluczowe: culinary heritage ; culinary tourism ; local development
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Flaczyk
Tytuł: Żywność tradycyjna, dziedzictwo kulinarne jako czynniki zapewniające oryginalność i wysoką jakość żywności i żywienia w usługach gastronomicznych
W: Jakość żywności a żywienie w turystyce : Monografia / Pod red. nauk. Danuty Kołożyn-Krajewskiej.
Adres wydawniczy: Częstochowa : Wyższa Szkoła Hotelarswa i Turystyki, 2014
Szczegóły: s. 16-27, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-939558-0-0
Polskie słowa kluczowe: dziedzictwo kulinarne ; żywność tradycyjna ; potrawy tradycyjne ; jakość żywności ; jakość usług gastronomicznych
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2014
Autorzy: Anna Jęczmyk, Magdalena Maćkowiak, Jarosław Uglis
Tytuł: Dziedzictwo kulinarne elementem przewagi rynkowej w ofercie gospodarstw agroturystycznych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2014, t. 16, z. 2, s. 103-108, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: dziedzictwo kulinarne ; sieć dziedzictwa kulinarnego ; agroturystyka
Angielskie słowa kluczowe: culinary heritage ; network of culinary heritage ; agritourism
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2014
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska
Tytuł: Twaróg i ser smażony - wczoraj i dziś
Źródło: Zesz. Wiej. - 2014, z. 20, s. 167-175
p-ISSN: 1506-6541
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: ser smażony ; produkcja ; konsumpcja ; dziedzictwo kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP