logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DZIAŁANIE PRZECIWZAPALNE
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/1
Rok: 2016
Autorzy: Anna Olejnik, Katarzyna Kowalska, Mariola Olkowicz, Wojciech Juzwa, Radosław Dembczyński, Marcin Schmidt
Tytuł: A gastrointestinally digested Ribes nigrum L. fruit extract inhibits in fl ammatory response in a co-culture model of intestinal Caco-2 cells and RAW264.7 macrophages
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2016, 64 (41), s. 7710-7721, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-8561 e-ISSN: 1520-5118
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; owoce ; trawienie in vitro ; przenikność jelitowa ; aktywność przeciwutleniająca ; działanie przeciwzapalne
Angielskie słowa kluczowe: blackcurrant fruits ; in vitro digestion ; intestinal permeability ; antioxidant activity ; anti-in flammatory effects
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.154
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP