logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DOSTĘPNOŚĆ SKŁADNIKÓW POKARMOWYCH
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2009
Autorzy: Witold Szczepaniak
Tytuł: Obornik w cenie
Źródło: Agrotechnika. - 2009, nr 7, s. 30-31, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: nawozy naturalne ; obornik ; zawartość składników pokarmowych ; dostępność składników pokarmowych ; straty składników pokarmowych ; dawki nawozowe ; terminy nawożenia
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2009
Autorzy: Andrzej Jagodziński, Jacek Oleksyn
Tytuł: Ekologiczne konsekwencje hodowli drzew w różnym zagęszczeniu. 2, Produkcja i alokacja biomasy, retencja biogenów
Źródło: Sylwan. - 2009, R. 153, nr 3, s. 147-157, bibliogr.
p-ISSN: 0039-7660
Polskie słowa kluczowe: leśnictwo ; drzewostany ; zagęszczenie drzew ; więźba drzew ; ekologia lasu ; biomasa ; alokacja biomasy ; składniki pokarmowe ; makroelementy ; mikroelementy ; dostępność składników pokarmowych
Angielskie słowa kluczowe: forestry ; stand density ; spacing ; tree competition ; forest ecology ; biomass allocation ; nutrient retention
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.149
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2008
Autorzy: Witold Szczepaniak
Tytuł: Pomiot ptasi - podstawy nawożenia
Źródło: Agrotechnika. - 2008, nr 6, s. 10-11, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: nawozy naturalne ; pomiot ptasi ; zawartość składników pokarmowych ; dostępność składników pokarmowych ; nawożenie ; terminy nawożenia
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2006
Autorzy: Kamila Myszka, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Ograniczona dostępność składników odżywczych w środowisku wzrostu jako induktor zmian metabolicznych u bakterii heterotroficznych
Źródło: Postępy Mikrobiol. - 2006, t. 45, z. 2, s. 87-95, bibliogr.
p-ISSN: 0079-4252
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Postępy Mikrobiologii"
Polskie słowa kluczowe: bakterie ; heterotrofia ; oligotrofia ; dostępność składników pokarmowych ; bakterie heterotroficzne ; zmiany morfologiczne ; zmiany fizjologiczne ; metabolizm bakterii
Angielskie słowa kluczowe: bacteria ; oligotrophy ; heterotrophy ; limited nutrient availability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2005
Autorzy: Katarzyna Czaczyk, Kamila Myszka, Anna Mueller
Tytuł: Wpływ dostępności składników odżywczych na biosyntezę zewnątrzkomórkowych egzopolisacharydów przez Bacillus spp. i ich rola w procesie adhezji
Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Sci. Aliment. - 2005, 4 (246), s. 33-46, bibliogr.
p-ISSN: 1643-7683
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie Wydawnictwa Naukowego Akademii Rolniczej w Szczecinie
Polskie słowa kluczowe: biotechnologia ; egzopolisacharydy ; biosynteza ; Bacillus ; adhezja ; składniki odżywcze ; dostępność składników pokarmowych
Angielskie słowa kluczowe: extracellular polysaccharides ; adhesion ; Bacillus
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP