logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DOJRZAŁOŚĆ OWOCÓW
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2015
Autorzy: Anna Michalska, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Bioactive compounds of blueberries : post-harvest factors influencing the nutritional value of products
Źródło: Int. J. Mol. Sci. - 2015, vol. 16, iss. 8, s. 18642-18663, il., bibliogr.
p-ISSN: 1661-6596 e-ISSN: 1422-0067
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: antyoksydanty ; suszenie ; dojrzałość owoców ; polifenole ; przetwórstwo owoców ; jakość ; przechowywanie ; Vaccinium
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; drying ; maturity ; polyphenols processing ; quality ; storage ; Vaccinium
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.257
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2014
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: Measurement of ethylene production as a method for determining the optimum harvest date of 'Jonagored' apples
Źródło: Folia Hortic. - 2014, 26/2, s. 117-124, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 marca 2015].
Liczba znaków: 28500
Polskie słowa kluczowe: jędrność ; choroby grzybowe ; dojrzałość owoców ; choroby fizjologiczne ; indeks dojrzałości ; indeks Streifa ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; fungal diseases ; maturity ; physiological disorders ; Streif index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2012
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: The base colour of fruit as an indicator of optimum harvest date for two apple cultivars (Malus domestica Borkh.)
Tytuł równoległy: Ocena przydatności barwy podstawowej skórki jako wskaźnika wyznaczania dojrzałości zbiorczej dwóch odmian jabłek (Malus domestica Borkh.)
Źródło: Folia Hortic. - 2012, 24/1, s. 81-89, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 29600
Polskie słowa kluczowe: kwasowość ; zawartość ekstraktu ; dojrzałość owoców ; kąt HUE ; zdolność przechowalnicza ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: acidity ; CIE Lab ; firmness ; Hueab angle ; fruit ripening ; TSS ; storability ; apple
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2011
Autorzy: Artur Jakubek, Piotr Boniecki, Tatiana Dejewska, Maciej Zaborowicz
Tytuł: JabVis 1.1 ewolucja aplikacji z elementami sztucznej inteligencji
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2011, nr 1, s. 9-11, il., bibliogr.
p-ISSN: 1732-1719
Polskie słowa kluczowe: owoce ; jabłka ; dojrzałość owoców ; stopień dojrzałości ; sztuczne sieci neuronowe ; system JabVis 1.1
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2010
Autorzy: Piotr Boniecki, Artur Jakubek, Tomasz Kluza, Krzysztof Nowakowski
Tytuł: Neuronowa identyfikacja dojrzałości wybranych odmian jabłek
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2010, nr 6, s. 7-10, il., bibliogr.
p-ISSN: 1732-1719
Polskie słowa kluczowe: owoce ; jabłka ; dojrzałość owoców ; stopień dojrzałości ; identyfikacja ; barwa ; skala BBCH ; kształt ; współczynnik kształtu ; zbiory danych ; sztuczne sieci neuronowe ; system JabVis 1.1
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP