logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DODATKI KISZONKARSKIE
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2018
Autorzy: Grażyna Szymańska, Hanna Sulewska, Agnieszka Faligowska, Karolina Ratajczak
Tytuł: Evaluation of nutritive value and quality of maize (Zea mays L.) silage depending on cutting height and ensiling additive
Tytuł równoległy: Ocena wartości pokarmowej oraz jakości kiszonki z kukurydzy (Zea mays L.) w zależności od wysokości cięcia oraz dodatku kiszonkarskiego
Źródło: Fragm. Agron. - 2018, R. 35, nr 1, s. 94-105, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4088
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: stabilność tlenowa ; skład chemiczny ; wysokość cięcia ; dodatki kiszonkarskie ; kiszonka z kukurydzy
Angielskie słowa kluczowe: aerobic stability ; chemical composition ; cutting height ; ensiling additive ; maize silage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Faligowska, Marek Selwet
Tytuł: Jakość i stan higieniczny kiszonek z łubinu żółtego w zależności od terminu zbioru surowca i dodatków kiszonkarskich
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 1, art. 15, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_15.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Rolnictwo
Polskie słowa kluczowe: kiszonki ; łubin żółty ; zielonki ; terminy zbioru ; dodatki kiszonkarskie ; skład chemiczny ; skład mikrobiologiczny
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/9
Rok: 2011
Autorzy: Marek Selwet
Tytuł: The effect of bacterial silage inoculant on the fermentation, cell wall contents and aerobic stability of maize silage
Tytuł równoległy: Wpływ inokulanta bakteryjnego na przebieg fermentacji, składniki ściany komórkowej i stabilność tlenową kiszonek z kukurydzy
Źródło: Acta Sci. Pol., Zootech. - 2011, 10 (3), s. 83-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0714
Polskie słowa kluczowe: kiszonka z kukurydzy ; stabilność oksydacyjna ; fermentacja ; dodatki kiszonkarskie ; preparaty bakteryjne ; mikotoksyny ; deoksyniwalenol
Angielskie słowa kluczowe: aerobic stability ; deoxynivalenol ; maize silages
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2009
Autorzy: Marek Selwet
Tytuł: Wpływ kwasów organicznych i preparatów bakteryjno-enzymatycznych na stabilność kiszonek poddanych ekspozycji tlenowej - badania modelowe
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - 148 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 404
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonki ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; kwasy organiczne ; preparaty bakteryjne ; preparaty enzymatyczne ; kiszonka z kukurydzy ; kiszonka z lucerny ; kiszonka z traw z motylkowymi ; kiszonka z traw ; stabilność tlenowa ; analiza mikrobiologiczna ; analiza chemiczna
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2007
Autorzy: Jan Grajewski, Andrzej Potkański, Katarzyna Raczkowska-Werwińska, Magdalena Twarużek, Beata Miklaszewska, Monika Grabowska, Agnieszka Gubała, Marek Selwet
Tytuł: Jakość higieniczna kiszonki z kukurydzy zakiszanej z dodatkiem biologicznym lub chemicznym
Źródło: Med. Weter. - 2007, vol. 63, nr 2, s. 205-208, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Medycyna Weterynaryjna"
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonki ; kiszonka z kukurydzy ; jakość higieniczna ; jakość mikrobiologiczna ; stabilność tlenowa ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; preparaty chemiczne ; preparaty mikrobiologiczne ; mikotoksyny
Angielskie słowa kluczowe: feeds ; silage ; corn silage ; quality ; hygienic quality ; biological additive ; chemical additives ; mycotoxins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/9
Rok: 2007
Autorzy: Andrzej Potkański
Tytuł: Dodatki kiszonkarskie sposobem na poprawienie jakości i stabilności kiszonek z porostu łąkowego
Źródło: Twój Mag. Farmer. - 2007, nr 5, s. 30-31, il.
p-ISSN: 1897-6972
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonki ; jakość ; stabilność ; dodatki kiszonkarskie ; kiszenie ; ruń łąkowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2003
Autorzy: Włodzimierz Nowak
Tytuł: Kiedy stosować konserwanty?
W: Profesjonalne użytkowanie łąk i pastwisk : Nawożenie, siew, ochrona, zbiór, konserwacja.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Wydawnictwo Rolnicze, 2003
Seria: Top Agrar Extra. Magazyn Nowoczesnego Rolnictwa
Szczegóły: s. 62-64, il.
ISBN: 83-917900-0-2
Polskie słowa kluczowe: zielonki ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 2002
Autorzy: Magdalena Kostulak-Zielińska, Andrzej Potkański, Marcin Przybylski, Marek Selwet, Juliusz Perkowski
Tytuł: Wartość higieniczna kukurydzy zakiszanej z dodatkiem konserwantu chemicznego
Źródło: Med. Weter. - 2002, vol. 58, nr 10, s. 792-795, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonka z kukurydzy ; wartość higieniczna ; produkcja pasz ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; konserwanty ; konserwanty chemiczne ; stabilność tlenowa
Angielskie słowa kluczowe: corn silage ; aerobic stability ; mycotoxins ; chemical preservative
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.264
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2002
Autorzy: Magdalena Kostulak-Zielińska, Andrzej Potkański, Jan Kryszak
Tytuł: Skład chemiczny kiszonek z mieszanek trawiasto-koniczynowych z udziałem Festulolium, zakiszanych z dodatkiem kwasu mrówkowego
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech. - 2002, t. 29, z. 2, s. 61-71, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Polskie słowa kluczowe: mieszanki traw z koniczyną ; komponenty ; Festulolium ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; kwas mrówkowy ; kiszonki ; skład chemiczny ; stabilność
Angielskie słowa kluczowe: silage ; grass-clover mixtures ; formic acid ; chemical composition ; stability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP