logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DIETA BEZGLUTENOWA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Marzanna Hęś, Marta Burzyńska
Tytuł: Wiedza chorych o diecie bezglutenowej i zawartości glutenu w produktach
Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 6, s. 40-43, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: dieta bezglutenowa ; ukryte źródła glutenu ; świadomość konsumencka
Angielskie słowa kluczowe: gluten-free diet ; hidden sources of gluten ; consumer awareness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/4
Rok: 2014
Autorzy: Julita Reguła, Angelika Śmidowicz
Tytuł: Share of dietary supplements in nutrition of coeliac disease patients
Tytuł równoległy: Udział suplementów diety w żywieniu osób chorych na celiakię
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2014, 13 (3), s. 301-307, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: składniki odżywcze ; dieta bezglutenowa ; składniki mineralne ; zachowania żywieniowe
Angielskie słowa kluczowe: nutrients ; gluten-free diet ; minerals ; eating habits
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2014
Autorzy: Julita Reguła, Angelika Śmidowicz
Tytuł: Ocena zwyczajów żywieniowych i częstotliwości spożycia produktów spozywczych przez kobiety chore na celiakię stosujące dietę bezglutenową
W: Bromatologia dla społeczeństwa XXI wieku : XXIII Sympozjum Bromatologiczne, Kraków, 10-12 września 2014, Program i streszczenia wystąpień / Red. nauk. Paweł Zagrodzki.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Malamut, 2014
Szczegóły: s. 93
ISBN: 978-83-934442-5-0
Polskie słowa kluczowe: celiakia ; dieta bezglutenowa ; częstotliwość spożycia ; zwyczaje żywieniowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2013
Autorzy: Julita Reguła
Tytuł: Celiakia - jakie produkty i przetwory wybrać?
Źródło: Food Forum. - 2013, nr 1, s. 142-144,146-147, il., bibliogr.
p-ISSN: 2299-6346
Polskie słowa kluczowe: choroby człowieka ; choroba trzewna ; celiakia ; żywienie człowieka ; dieta ; dieta bezglutenowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP