logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CZYSTOŚĆ MIKROBIOLOGICZNA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Edyta Kowalska, Jan Pikul
Tytuł: Wykorzystanie luminometrycznego pomiaru ATP do oceny czystości rąk pracowników przemysłu mleczarskiego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2009, t. 14, nr 3, s. 56-60, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; pracownicy ; higiena ; czystość mikrobiologiczna ; ręce ; metody badań ; metoda luminpmetryczna ; pomiar ATP
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Evaluation of steel surface cleanliness level in dairies using the bioluminescence method
Źródło: Bull. Vet. Inst. Pulawy. - 2008, vol. 52, no. 4, s. 625-629, il., bibliogr.
p-ISSN: 0042-4870
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; higiena produkcji ; stal nierdzewna ; chropowatość powierzchni ; czystość mikrobiologiczna ; metody badań ; bioluminescencja
Angielskie słowa kluczowe: dairies ; hygiene ; surface roughness ; ATP bioluminescence method
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.337
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2006
Autorzy: Jan Pikul, Danuta Karczewska, Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków
Tytuł: Physicochemical, microbiological and sensory changes occurring in tvarog wrapped in Eco Lean and vacuum packed during refrigerated storage
Tytuł równoległy: Zmiany fizykochemiczne, mikrobiologiczne i sensoryczne zachodzące w twarogu zawiniętym w Eco Lean i zapakowanym próżniowo podczas chłodniczego przechowywania
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2006, vol. 15/56, SI 1, s. 173-178, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma " Polish Journal of Food and Nutrition Sciences" [Dostęp: 13 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: przechowywanie ; pakowanie próżniowe ; sery twarogowe ; właściwości fizykochemiczne ; czystość mikrobiologiczna ; właściwości sensoryczne ; zmiany właściwości
Angielskie słowa kluczowe: tvarog ; vacuum packing ; acidity ; yeasts ; sensory properties ; shelf life
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2006
Autorzy: Juliusz Perkowski, Maciej Buśko
Tytuł: Ergosterol jako wskaźnik mikroflory grzybowej ze szczególnym uwzględnieniem jego zawartości w zbożach oraz produktach zbożowych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 8, s. 10-13
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwory zbożowe ; zboża ; czystość mikrobiologiczna ; mikroflora ; zanieczyszczenia żywności ; grzyby ; chityna ; adenozynotrójfosforan ; ergosterol
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Włodzimierz Dolata
Tytuł: Substancje aromatyzujące w przemyśle mięsnym
Źródło: Mag. Przem. Mięs. - 2005, nr 8/9, s. 28-29, il.
p-ISSN: 1643-7306
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Magazyn Przemysłu Mięsnego"
Polskie słowa kluczowe: przemysł mięsny ; przetwory mięsne ; smakowitość ; dodatki do żywności ; przyprawy roślinne ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; aromaty spożywcze ; olejki eteryczne ; ekstrakcja nadkrytyczna ; czystość mikrobiologiczna ; substancje sypkie ; aromaty naturalne ; wyciągi roślinne ; przyprawy ; przepisy prawne ; ustawy ; Ustawa o ogólnym bezpieczeństwie produktów
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 1999
Autorzy: Jacek Kijowski, Hanna Frankowska
Tytuł: Głodzenie przedubojowe drobiu
Źródło: Pol. Drobiar. - 1999, R. 8, nr 10, s. 11-14, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: drób ; ubój zwierząt ; głodzenie przedubojowe ; wydajność poubojowa ; tuszki drobiowe ; czystość mikrobiologiczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP