logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CZYNNIKI ŻYWIENIOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2011
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Małgorzata Majcher, Jan Pikul, Sylwia Bielińska, Marian Czauderna, Jacek Wójtowski
Tytuł: The effect of Camelina sativa cake diet supplementation on sensory and volatile profiles of ewe's milk
Źródło: Afr. J. Biotechnol. - 2011, vol. 10 (37), s. 7245-7252
p-ISSN: 1684-5315
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "African Journal of Biotechnology" [Dostęp: 15 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; analiza sensoryczna ; smak ; związki lotne ; czynniki żywieniowe ; lnicznik siewny ; Camelina sativa
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; sensory analysis ; flavor analysis ; volatiles in milk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/12
Rok: 2011
Autorzy: Jan Gawęcki
Tytuł: Rola nauki o żywieniu w kształtowaniu zdrowego modelu spożycia żywności
W: Od norm żywieniowych do marketingu żywności / pod red. Jana Gawęckiego i Wojciecha Roszkowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 9-21, il.
ISBN: 978-83-7160-610-6
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; żywienie racjonalne ; normy żywienia ; cele żywieniowe ; choroby człowieka ; czynniki żywieniowe ; zalecenia żywieniowe ; wzbogacanie żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/12
Rok: 2011
Autorzy: M. Pieszka, A. Roman, B. Tombarkiewicz, M. Rudzińska, W. Migdał
Tytuł: Immunological and oxidative status and lipid profile of blood serum of rats fed with addition of rapeseed, raspberry seed and strawberry seed oils
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 135-136
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: szczury ; surowica krwi ; profil lipidowy ; status immunologiczny ; enzymy antyoksydacyjne ; aktywność enzymatyczna ; czynniki żywieniowe ; olej rzepakowy ; olej z nasion maliny ; olej z nasion truskawki
Angielskie słowa kluczowe: lipid profile ; anti-oxidative enzymes activity ; immunological answer ; rats ; diet ; rapeseed oil ; raspberry seed oil ; strawberry seed oil
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/12
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech
Tytuł: Comparison of slaughter value and muscle properties of selected cattle breeds in Poland - revue
Tytuł równoległy: Wartość rzeźna i jakość mięsa kulinarnego bydła typu mleczno-mięsnego oraz mięsnego użytkowanego w Polsce
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (1), s. 7-22, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 maja 2011].
Polskie słowa kluczowe: bydło holsztyńsko-fryzyjskie ; bydło polskie czerwone ; bydło limousine ; bydło hereford ; wartość rzeźna ; mięso wołowe ; jakość ; czynniki genetyczne ; czynniki żywieniowe ; płeć ; użytkowanie zwierząt ; wydajność poubojowa ; tusze bydlęce ; skład tuszy ; analiza porównawcza
Angielskie słowa kluczowe: cattle ; slaughter value ; dressing percentage ; carcass composition ; muscle quality ; genotype
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/12
Rok: 2009
Autorzy: Andrzej Potkański, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak
Tytuł: Effect of enrichment the summer feeding ration for milking cows with mixture of fish oil and rapeseed oil on selected rumen parametres and milk fatty acid profile
Tytuł równoległy: Wpływ dodatku mieszaniny oleju rzepakowego i rybiego do letniej dawki pokarmowej dla krów dojnych na poziom wybranych wskaźników płynu żwacza oraz koncentrację kwasów tłuszczowych w mleku
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 2, s. 83-93, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; żywienie zwierząt ; żwacz ; mleko ; kwasy tłuszczowe ; profil kwasów tłuszczowych ; czynniki żywieniowe ; dodatki paszowe ; olej rzepakowy ; olej rybny
Angielskie słowa kluczowe: cow ; fatty acids ; fish oil ; milk ; rapeseed oil ; rumen
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
6/12
Rok: 2007
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Możliwości doskonalenia i kształtowania wartości rzeźnej i jakości mięsa wieprzowego
Źródło: Prz. Hod. - 2007, R. 75, 2, s. 9-13
p-ISSN: 0137-4214
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; zwierzęta rzeźne ; wartość rzeźna ; mięso wieprzowe ; jakość ; czynniki genetyczne ; czynniki środowiskowe ; czynniki żywieniowe ; warunki utrzymania ; obrót zwierzętami ; ubój zwierząt ; postępowanie poubojowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
7/12
Rok: 2006
Autorzy: Helena Kruczyńska, Agata Mitke, Ewa Tylkowska, Justyna Kozłowska-Hałas
Tytuł: Wydajność i skład mleka wysokowydajnych krów żywionych dawkami pełnoporcjowymi (total mixed rations - TMR)
Źródło: Pr. Mater. Zootech. - 2006, 63, s. 49-57, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1649
Polskie słowa kluczowe: krowy wysokomleczne ; laktacja ; wydajność mleka ; mleko ; skład chemiczny ; czynniki żywieniowe ; żywienie pełnoporcjowe ; system TMR
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
8/12
Rok: 2005
Autorzy: Małgorzata Szumacher-Strabel, Andrzej Potkański, Adam Cieślak, Jan Kowalczyk, Marian Czauderna
Tytuł: Oleje roślinne i olej rybny w dawce a skład mleka owiec
W: Rośliny oleiste : XXVII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.04.2005, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2005
Szczegóły: s. 194-195
Polskie słowa kluczowe: owce ; mleko owcze ; nienasycone kwasy tłuszczowe ; sprzężony kwas linolowy ; czynniki żywieniowe ; dodatki paszowe ; oleje roślinne ; olej rybny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
9/12
Rok: 2003
Autorzy: Manfred Oskar Lorek, Ryszard Cholewa, Areta Hartman
Tytuł: Filcowanie się okrywy włosowej lisów polarnych z różnych grup żywieniowych
Źródło: Acta Sci. Pol., Zootech. - 2003, 2 (2), s. 41-46, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0714
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; lis polarny ; okrywa włosowa ; filcowanie ; czynniki żywieniowe ; żywienie zwierząt ; dodatki paszowe ; aminokwasy
Angielskie słowa kluczowe: fox ; fur ; amino acid ; felting
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2001
Autorzy: Michał Gedymin, Ryszard Cholewa
Tytuł: Stopień rozdrobnienia komponentów karmy a wyniki rozrodu nutrii
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2001, 58, s. 133-143, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; nutria ; rozród zwierząt ; czynniki żywieniowe ; pasze ; komponenty ; stopień rozdrobnienia
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 1995
Autorzy: Ryszard Cholewa, Krzysztof Miarka, Sławomir Nowicki
Tytuł: Wpływ dodatku pasz pochodzenia zwierzęcego na niektóre cechy surowych skór nutrii
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1995, 47 (272), s. 15-21, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1770
Polskie słowa kluczowe: nutria ; skóry nutrii ; jakość ; czynniki żywieniowe ; pasze pochodzenia zwierzęcego ; mączka mięsno-kostna ; mączka rybna
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; meat and fish meal ; skin quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 1995
Autorzy: Ryszard Cholewa, Sławomir Nowicki
Tytuł: Wpływ preparatów mlekozastępczych na wybrane wskaźniki analizy rzeźnej nutrii
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1995, 47 (272), s. 23-31, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1770
Polskie słowa kluczowe: nutria ; wartość rzeźna ; mięso nutrii ; jakość ; czynniki żywieniowe ; preparaty mlekozastępcze
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; milk substitute preparations ; slaughter analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP