logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CZEKOLADA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska, Paulina Maciejewska, Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński
Tytuł: Ocena możliwości wykorzystania wybranych szczepów probiotycznych do zaprojektowania nowych przekąsek czekoladowych
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 60
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; prebiotyki ; czekolada
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2019
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras, Krzysztof Polewski, Mikołaj Kościński, Zuzanna Pietralik, Piotr Konieczny, Maciej Kozak
Tytuł: Rozpoznawanie zmian polimorficznych tłuszczu kakaowego jako przyczyny wad jakościowych czekolad
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 109
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: czekolada ; kwiat tłuszczowy ; różnicowa kalorymetria skaningowa DSC ; dyfrakcja promieni X ; spektroskopia IR
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2017
Autorzy: Julia Olechnowicz, Halina Staniek
Tytuł: Ocena zawartości wybranych pierwiastków w różnych rodzajach czekolad
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2017, R. 24, nr 1 (110), s. 70-77, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2451-0769 e-ISSN: 2451-0777
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 25 lipca 2017].
Polskie słowa kluczowe: czekolada ; rodzaje czekolad ; pierwiastki ; zawartość
Angielskie słowa kluczowe: chocolate ; types of chocolates ; elements ; content
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Zgrany duet - wołowina i czekolada
Źródło: Bydło. - 2013, nr 12, s. 27, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; czekolada ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Czekolada na dobry nastrój
Źródło: Agrotechnika. - 2009, nr 3, s. 88-89, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: czekolada ; walory smakowe ; składniki odżywcze ; desery ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2009
Autorzy: Paweł Nowak, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Warunki konszowania a jakość mas czekoladowych
Źródło: Przem. Spoż. - 2009, t. 63, 4, s. 36-39, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: czekolada ; masa czekoladowa ; konszowanie ; produkcja czekolady
Angielskie słowa kluczowe: chocolate ; chocolate mass ; conching ; chocolate production
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP