logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CZAS RELAKSACJI
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2016
Autorzy: Michał Piątek, Łukasz Masewicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Katarzyna Pers, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Analiza jakości pasztetów mięsnych z udziałem suszonych skwarek wieprzowych
W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 94-104, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-836-0
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; czas relaksacji ; suszone skwarki wieprzowe ; tekstura ; wędliny podrobowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Pers, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Wpływ dodatku suszonych skwarek wieprzowych na parametry tekstury i wiązanie wody w wędlinach
W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 105-114, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-836-0
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; czas relaksacji ; suszone skwarki wieprzowe ; tekstura ; wędliny drobno rozdrobnione
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/7
Rok: 2016
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Ryszard Rezler, Dominika Olejniczak, Katarzyna Pers, Łukasz Masewicz
Tytuł: Wpływ substytucji mięsa suszonymi skwarkami wieprzowymi na właściwości reologiczne i zdolność wiązania wody farszów mięsnych do produkcji pasztetów
W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 115-126, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-836-0
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; czas relaksacji ; reologia ; suszone skwarki wieprzowe ; wędliny podrobowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2015
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler
Tytuł: Emulsions stabilized using potato starch
Źródło: Food Sci. Biotechnol. - 2015, vol. 24, 4, s. 1187-1191, il., bibliogr.
p-ISSN: 1226-7708 e-ISSN: 2092-6456
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: energia aktywacji ; emulsja tłuszcz w wodzie ; niskopolowy NMR ; czas relaksacji
Angielskie słowa kluczowe: activation energy ; fat-water emulsion ; low-field NMR ; relaxation times
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.699
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/7
Rok: 2015
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler
Tytuł: Water binding analysis of fat-water emulsions
Źródło: Food Sci. Biotechnol. - 2015, vol. 24, 6, s. 1921-1925, il., bibliogr.
p-ISSN: 1226-7708 e-ISSN: 2092-6456
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: stabilność emulsji ; wiązanie wody ; niskopolowy NMR ; czas relaksacji
Angielskie słowa kluczowe: emulsion stability ; water binding ; low-field NMR ; relaxation times
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.699
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/7
Rok: 2014
Autorzy: Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Wykorzystanie niskopolowego NMR w badaniach tłuszczów zwierzęcych
W: Postępy w analityce lipidów żywności : 20-21 października 2014, Poznań, Streszczenia wykładów i e-posterów.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 17
Uwagi: Streszczenia w języku angielskim opublikowane pod adresem: http://www.eurofedlipid.org/meetings/archive/poznan2014/abstracts.pdf [Dostęp: 9 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz zwierzęcy ; temperatura topnienia-zestalania ; FID ; czas relaksacji
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2013
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Ryszard Rezler
Tytuł: Dynamika molekularna wody w emulsjach typu tłuszcz w wodzie, emulgowanych skrobią ziemniaczaną
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 4 (89), s. 150-160, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 grudnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: czas relaksacji ; dynamika molekularna ; emulsja ; niskopolowy NMR ; skrobia ziemniaczana
Angielskie słowa kluczowe: relaxation times ; molecular dynamics ; emulsion ; low-field NMR ; potato starch
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP