logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CZARNUSZKA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: Anita Schroeter-Zakrzewska
Tytuł: Czarnuszki
Źródło: Działkowiec. - 2019, nr 3 (823), s. 12-13, il.
p-ISSN: 0137-7930
Polskie słowa kluczowe: czarnuszka ; Nigella ; uprawa roślin ; zastosowanie ; wartości odżywcze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2017
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras, Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Kaczmarek
Tytuł: Wykorzystanie różnicowej kalorymetrii skaningowej do oceny stabilności oksydacyjnej oraz parametrów termodynamicznych oleju z nasion czarnuszki
W: Analiza termiczna - badania z zastosowaniem różnicowej kalorymetrii skaningowej i termograwimetrii z technikami łączonymi, w wybranych obszarach : III Seminarium Analizy Termicznej "Nowe trendy, innowacje i najnowsze rozwiązania w analizie termicznej", Poznań, 16 maj 2017, Książka abstraktów.
Adres wydawniczy: Poznań : [Wydział Chemii UAM], 2017
Szczegóły: s. 25
Polskie słowa kluczowe: DSC ; stabilność oksydacyjna ; czarnuszka
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2010
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Erwin Wąsowicz, Mariusz Pacyński
Tytuł: Gas chromatography, sensory analysis and electronic nose in the evaluation of black cumin (Nigella sativa L.) aroma quality
Tytuł równoległy: Chromatografia gazowa, analiza sensoryczna i nos elektroniczny w ocenie aromatu czarnuszki (Nigella sativa L.)
Źródło: Herba Pol. - 2010, vol. 56, no. 4, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0018-0599
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: czarnuszka ; aromat ; związki kluczowe ; analiza sensoryczna, ; nos elektroniczny
Angielskie słowa kluczowe: black cumin ; aroma ; key compounds ; sensory analysis ; electronic nos
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP