logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CZĘSTOŚĆ SPOŻYCIA
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Mikołajczyk-Stecyna, Anna Malinowska, Monika Młodzik, Agata Chmurzyńska
Tytuł: Wpływ polimorfizmu genu anhydrazy węglanowej na częstość spożycia gorzkich produktów u kobiet w starszym wieku
Tytuł równoległy: Carbonic anhydrase VI (gustin) genetic polymorphism and bitter food intake among elderly women
W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego : VII Konferencja naukowa, Rogów, 8-10.11.2016 r., Materiały konferencyjne / Red. tech. Anna Pasternak-Winiarska, Ewa Żyła.
Adres wydawniczy: Warszawa : Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, 2016
Szczegóły: s. 90-91
Polskie słowa kluczowe: smak gorzki ; polimorfizm genetyczny ; anhydraza węglanowa VI ; częstość spożycia ; nutrigenetyka
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/8
Rok: 2016
Autorzy: Angelika Śmidowicz, Julita Reguła
Tytuł: Analiza zachowań żywieniowych predysponujących do rozwoju chorób żywieniowozależnych u osób po 40. roku życia
Źródło: Forum Zaburzeń Metab. - 2016, t. 7, nr 1, s. 44-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 2081-2450 e-ISSN: 2081-531X
Polskie słowa kluczowe: częstość spożycia ; preferencje pokarmowe ; zwyczaje żywieniowe ; profilaktyka żywieniowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2015
Autorzy: Angelika Śmidowicz, Julita Reguła
Tytuł: Częstość spożycia produktów spożywczych w aspekcie zagrożenia chorobami układu krążenia u osób w wieku 40+
W: Nauka dla środowiska przyrodniczego : IV Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców w Poznaniu, 23-25 kwietnia 2015 r., Książka abstraktów.
Inf. o wydaniu: Wydanie na płycie CD.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 117-118
Polskie słowa kluczowe: preferencje pokarmowe ; częstość spożycia ; profilaktyka żywieniowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2015
Autorzy: Danuta Górecka, Jolanta Czarnocińska, Dagmara Adamska
Tytuł: Ocena częstości spożycia produktów niskokalorycznych w wybranej grupie osób
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2015, t. 96, nr 3, s. 648-651, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: częstość spożycia ; żywność niskokaloryczna ; nadwaga ; otyłość
Angielskie słowa kluczowe: frequency of consumption ; low calorie food ; overweight ; obesity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/8
Rok: 2012
Autorzy: Sylwia Kierczyńska
Tytuł: Zachowania w konsumpcji owoców i warzyw wśród studentów Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2012, 236, s. 190-198, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Nowe trendy w dystrybucji produktów żywnościowych: gastronomia i zachowania nabywców. - ISBN 978-83-7417-731-3.
Polskie słowa kluczowe: owoce ; warzywa ; spożycie żywności ; płeć ; miejsce stałego zamieszkania ; częstość spożycia ; postać spożywanych owoców i warzyw
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2009
Autorzy: Patrycja Janus, Julita Reguła
Tytuł: Stosowanie odżywek i suplementów diety przez mężczyzn uczęszczających do siłowni
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2009, R. 36, nr 1, s. 90-94, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; wysiłek fizyczny ; suplementy diety ; odżywki ; częstość spożycia
Angielskie słowa kluczowe: nutrition ; physical activity ; dietary supplements ; nutrients ; frequency of consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2007
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Aneta Szymańska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ czynników demograficznych na spożycie przetworów mlecznych wśród młodych kobiet studiujących i pracujących
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 813-818, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: preferencje pokarmowe ; częstość spożycia ; produkty mleczne ; młode kobiety ; wiek ; miejsce zamieszkania
Angielskie słowa kluczowe: food preferences ; consumption frequency ; dairy products ; young women ; age ; residence
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2005
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska
Tytuł: Ocena postaw żywieniowych Polaków w zakresie spożycia mleka i produktów mlecznych
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 384-388, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie dorośli ; młodzież ; studenci ; preferencje żywieniowe ; mleko ; produkty mleczne ; częstość spożycia
Angielskie słowa kluczowe: preferences ; frequency of intake ; milk ; dairy products ; adolescent ; students ; adult
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP