logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CUKRY
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2017
Autorzy: Beata Janowska, Piotr Czuchaj, Magdalena Rybus-Zając
Tytuł: Vase life of Heuchera L. leaves following the application of benzyladenine
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2017, vol. 16 (1), s. 113-120, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: zieleń cięta ; opryskiwanie ; trwałość ; białka ; cukry
Angielskie słowa kluczowe: florists' green ; spraying ; longevity ; protein ; saccharides
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.448
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/8
Rok: 2016
Autorzy: Beata Janowska, Piotr Czuchaj, Magdalena Rybus-Zając
Tytuł: Post-harvest longevity of xHeucherella L. leaves after the application of benzyladenine sprayed on maternal plants
Źródło: Acta Agrobot. - 2016, vol. 69, (1), s. 16-49, il., bibliogr.
p-ISSN: 0065-0951 e-ISSN: 2300-357X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: zieleń cięta ; trwałość ; białka ; cukry
Angielskie słowa kluczowe: florists' green ; longevity ; protein ; saccharides
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/8
Rok: 2016
Autorzy: Aldona Jasińska-Stępniak
Tytuł: Oznaczanie zawartości sacharydów w surowcach i produktach spożywczych
W: Analiza żywności : Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności / Pod red. nauk. Małgorzaty Nogali-Kałuckiej.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3 poszerz.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 77-86, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-852-0
Polskie słowa kluczowe: cukry ; analiza żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2012
Autorzy: Iwona Morkunas, Magda Formela, Sławomir Borek, Lech Ratajczak
Tytuł: Plant responses to sugar starvation
W: Carbohydrates - Comprehensive Studies on Glycobiology and Glycotechnology / Ed. Chuan-Fa Chang.
Adres wydawniczy: Rijeka : InTech, 2012
Szczegóły: s. 409-438, il.
ISBN: 978-953-51-0864-1
Uwagi: Publikacja dostępna online - Open Access Book [Dostęp 14 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: fizjologia roślin ; cukry ; deficyt cukru ; reakcje roślin
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/8
Rok: 2012
Autorzy: Beata Janowska, Magdalena Rybus-Zając, Anita Schroeter-Zakrzewska
Tytuł: Content of chloroplast pigments and saccharides in leaves of poppy anemone (Anemone coronaria L.) 'Sylphide' after application of benzyladenine and gibberellic acid
Tytuł równoległy: Zawartość barwników chloroplastowych i sacharydów w liściach zawilca wieńcowatego (Anemone coronaria L.) 'Sylphide' po zastosowaniu benzyloadeniny i kwasu giberelinowego
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 3, art. 44, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_44.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Ogrodnictwo
Polskie słowa kluczowe: zawilec wieńcowaty ; Anemone coronaria ; regulatory wzrostu ; benzyloadenina ; kwas giberelinowy ; cukry ; chlorofil ; karotenoidy
Angielskie słowa kluczowe: Anemone coronaria ; growth regulators ; benzyladenine ; gibberelic acid ; saccharides ; chlorophyll ; carotenoids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/8
Rok: 2011
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ odwadniania śliwek na zmiany ich składu chemicznego
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2011, z. 558, s. 275-285, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Wybrane problemy inzynierii żywności. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; odwadnianie osmotyczne ; związki polifenolowe ; cukry ; zmiany masy
Angielskie słowa kluczowe: plum ; osmotic dehydration ; polyphenolic compounds ; sugars ; weight changes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/8
Rok: 2001
Tytuł: Współczesna wiedza o węglowodanach / Pod red. Jana Gawęckiego
Inf. o wydaniu: Wyd. 2.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2001. - 122 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 83-7160-248-0
Polskie słowa kluczowe: węglowodany ; cukry ; skrobia ; glikogen ; błonnik pokarmowy ; składniki pokarmowe
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 1998
Autorzy: Stanisław Kozłowski, Piotr Goliński, Irena Kukułka, Piotr Domański
Tytuł: Cukry - czynnik determinujący wartość pokarmową odmian Trifolium pratense
Źródło: Biul. Nauk. - 1998, 1, s. 227-233, bibliogr.
p-ISSN: 1505-4705
Polskie słowa kluczowe: koniczyna czerwona ; Trifolium pratense ; odmiany roślin ; wartość pokarmowa ; skład chemiczny ; cukry ; zawartość cukrów ; czynniki siedliska ; warunki klimatyczne ; warunki glebowe
Angielskie słowa kluczowe: Trifolium pratense ; cultivars ; sugars ; nutritive value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP