logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CIASTO PSZENNE
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2018
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Maria Różańska, Agnieszka Makowska, Paweł Jeżowski
Tytuł: Wpływ dodatku soku ziemniaczanego na przebieg procesu fermentacji ciasta pszennego
W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : "Innowacyjność i optymalizacji procesów w produkcji i przetwarzaniu ziemniaka", X Jubileuszowa Konferencja Naukowa, Polanica Zdrój, 8-10 maja 2018 r. / Oprac. red. Hanna Boruczkowska, Tomasz Boruczkowski.
Adres wydawniczy: Polanica Zdrój : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2018
Szczegóły: s. 69
ISBN: 978-83-923549-1-8
Polskie słowa kluczowe: sok z ziemniaka ; fermentacja ; ciasto pszenne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/2
Rok: 2006
Autorzy: Alicja Kawka, Tomasz Kroll
Tytuł: Wpływ otrąb owsianych na jakość ciasta i pieczywa pszennego
Źródło: Biul. IHAR. - 2006, nr 239, s. 237-245, bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: III Ogólnopolska Konferencja Naukowa. Owies - hodowla, uprawa i wykorzystanie. Owies źródłem składników funkcjonalnych. Kraków, 29-30 sierpnia 2005, Krynica
Polskie słowa kluczowe: pieczywo pszenne ; pieczywo pszenno-owsiane ; jakość ; dodatki do żywności ; otręby owsiane ; ciasto pszenne ; właściwości fizyczne
Angielskie słowa kluczowe: oat bran ; dough ; physical properties ; wheat-oat bread ; wheat bread ; quality
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP