logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHROMATOGRAFIA CIECZOWA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2015
Autorzy: Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Przemysław Kowalczewski, Agnieszka Drożdżyńska, Tomasz Jankowski
Tytuł: Separacja antocyjanów z owoców aronii, czarnego bzu, czarnej porzeczki i korzenia czarnej marchwi za pomocą chromatografii preparatywnej
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 6 (103), s. 41-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 20 września 2016].
Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; ekstrakcja ; chromatografia cieczowa ; chromatografia preparatywna ; liofilizacja
Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; extraction ; liquid chromatography ; preparative chromatography ; lyophilization
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2013
Autorzy: Aleksander Siger
Tytuł: Oznaczenie zawartości tokochromanoli w produktach spożywczych
W: Analiza żywności : Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności / Pod red. nauk. Małgorzaty Nogali-Kałuckiej.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 107-113
ISBN: 978-83-7160-690-8
Polskie słowa kluczowe: tokochromanole ; chromatografia cieczowa ; analiza żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2010
Autorzy: Aleksander Siger
Tytuł: Oznaczanie zawartości tokochromanoli w produktach spożywczych metoda chromatologii cieczowej (HPLC)
W: Analiza żywności : Wybrane metody jakościowych i ilościowych oznaczeń składników żywności / Pod red. Małgorzaty Nogali-Kałuckiej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 105-111
ISBN: 978-83-7160-575-8
Polskie słowa kluczowe: tokochromanole ; chromatografia cieczowa ; analiza żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2009
Autorzy: Michał Raczkowski, Henryk Ratajkiewicz
Tytuł: Wykorzystanie szybkiej chromatografii cieczowej (UPLC-PDA) do oceny dynamiki zanikania azoksystrobiny w owocach pomidora
Źródło: Prog. Plant Prot. - 2009, vol. 49, no. 4, s. 1918-1922, bibliogr.
p-ISSN: 1427-4337
Polskie słowa kluczowe: pomidor ; owoce ; chromatografia cieczowa ; azoksytrobina
Angielskie słowa kluczowe: pesticide residues ; azoxystrobin ; liquid chromatography ; tomato fruits
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Jan Pikul, Aleksander Siger
Tytuł: Zastosowanie chromatografi cieczowej w badaniach autentyczności masła
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2008, R. 15, nr 3 (58), s. 47-56, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość" [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: masło ; oleje roślinne ; chromatografia cieczowa ; tokoferole ; tokotrienol ; analiza żywności ; ocena jakości ; autentyczność ; zafałszowania żywności
Angielskie słowa kluczowe: butter ; tocopherols ; tocotrienol ; HPLC
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2002
Autorzy: Magdalena Cichocka
Tytuł: Comparison of chemical composition of archeological and contemporary oak and elm wood. Definition of changes in lignin system
Tytuł równoległy: Porównanie składu chemicznego archeologicznego i współczesnego drewna dębu i wiązu oraz określenie zmian zachodzących w układzie ligninowym
Źródło: Acta Sci. Pol., Silv. Colendar. Rat. Ind. Lignar. - 2002, 1 (2), s. 93-103, il., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0722
Polskie słowa kluczowe: drewno archeologiczne ; wiąz ; dąb ; lignina ; chromatografia żelowa ; chromatografia cieczowa
Angielskie słowa kluczowe: archeological wood ; elm wood ; oak ; lignin ; gel chromatography ; liquid chromatography
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP