logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHROMATOGRAFIA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Oznaczanie wybranych witamin hydrofilnych i lipofilnych metodami chromatograficznymi
W: Analiza żywności : Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności / Pod red. nauk. Małgorzaty Nogali-Kałuckiej.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3 poszerz.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 87-96, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-852-0
Polskie słowa kluczowe: witaminy ; chromatografia ; analiza żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Marianna Raczyk, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Analysis of plant lipids
W: Plant lipids. Science, technology, nutritional value and benefits to human health / Ed. Grażyna Budryn, Dorota Żyżelewicz.
Adres wydawniczy: Kerala : Research Signpost, 2015
Szczegóły: s. 221-238, il., bibliogr.
ISBN: 978-81-308-0557-3
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Liczba znaków: 43505
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz roślinny ; oleje roślinne ; metody analizy ; chromatografia ; ekstrakcja
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2014
Autorzy: Henryk Jeleń
Tytuł: Unraveling food aroma: Methods for odor active compounds analysis
W: Instrumental methods for the analysis and identification of bioactive molecules / Ed. Guddadarangavvanahally K. Jayprakasha, Bhimanagouda S. Patil, Federica Pellati.
Adres wydawniczy: Washington : American Chemical Society, 2014
Seria: ACS symposium series ; 1185
Szczegóły: s. 271-287, il., bibliogr.
ISBN: 978-0-8412-2976-1
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: związki zapachowe ; chromatografia
Angielskie słowa kluczowe: aroma compound ; chromatography
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/5
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Oznaczanie wybranych witamin hydrofilnych i lipofilnych metodami chromatograficznymi
W: Analiza żywności : Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności / Pod red. nauk. Małgorzaty Nogali-Kałuckiej.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 81-90, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-690-8
Polskie słowa kluczowe: witaminy ; chromatografia ; analiza żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2013
Autorzy: Filip Porzucek, Mariola Galbas, Marek Selwet, Tomasz Cłapa
Tytuł: Otrzymanie preparatu zawierającego terapeutyczny peptyd - lunazynę
Tytuł równoległy: Isolation and purification of bioactive peptide - lunasin
W: Zdrowie i edukacja - inwestycją w społeczeństwo XXI wieku : XII. Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Szkoleniowa z cyklu "Nowoczesne trendy w kosmetologii i dietetyce", Poznań, 28-29 listopada 2013.
Adres wydawniczy: Poznań : Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji, 2013
ISBN: 978-83-61611-56-1
Polskie słowa kluczowe: lunazyna ; chromatografia ; proliferacja
Angielskie słowa kluczowe: lunasin ; chromatography ; proliferation
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP