logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHLEB ŻYTNI
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2015
Autorzy: Joanna Bajerska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Jarosław Walkowiak
Tytuł: Effects of rye bread enriched with green tea extract on weight maintenance and the characteristics of metabolic syndrome following weight loss: a pilot study.
Źródło: J. Med. Food. - 2015, vol. 18, iss. 6, s. 698-705, bibliogr.
p-ISSN: 1096-620X e-ISSN: 1557-7600
Polskie słowa kluczowe: utrzymanie prawidłowej masy ciała ; żywność funkcjonalna ; ekstrakt z zielonej herbaty ; zespół metaboliczny ; chleb żytni
Angielskie słowa kluczowe: body-weight maintenance ; functional foods ; green tea extract ; metabolic syndrome ; rye bread
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.844
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/3
Rok: 2015
Autorzy: Joanna Bajerska, Agata Chmurzyńska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Sławomira Drzymała-Czyż
Tytuł: Effect of rye bread enriched with tomato pomace on fat absorption and lipid metabolism in rats fed a high-fat diet
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2015, vol. 95, iss. 9, s. 1918-1924, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 3 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: wytłoki pomidorowe ; chleb żytni ; żywność funkcjonalna ; dieta wysotłuszczowa ; szczury
Angielskie słowa kluczowe: tomato pomace ; rye bread ; functional food ; high-fat diet ; rats
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.076
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Bajerska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Małgorzata Tubacka
Tytuł: Ocena wpływu pieczywa żytniego na zakwasie wzbogaconego wytłokami z pomidorów na parametry żywieniowe, profil lipidowy szczurów karmionych dietą wysokotłuszczową
Tytuł równoległy: Effect of rye bread enriched with tomato pomace on nutritional parameters and serum lipid profile in rats fed a high fat diet
W: III Ogólnopolska Konferencja "Zwierzęta w badaniach naukowych" : Warszawa, 9-11 września 2013 r..
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 86-87
Polskie słowa kluczowe: szczury ; wytłoki pomidorowe ; chleb żytni ; żywność funkcjonalna
Angielskie słowa kluczowe: rats ; tomato pomace powder ; rye bread ; functional food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP