logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHLEB
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Anna Przybylska-Balcerek, Danuta Kurasiak-Popowska, Bernadetta Ryńska, Agnieszka Bilska
Tytuł: Określenie wpływu zanieczyszczenia ziarna pszenicy grzybami mikroskopowymi oraz ich metabolitami na jakość produktów jego przerobu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2019, t. 13, z. 1, s. 43-55, il., bibliogr., streszcz., abstr.
https://www.npt.up-poznan.net/tom13/zeszyt1/art_5.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: chleb ; ergosterol ; grzyby mikroskopowe ; mąka ; przechowywanie ; trichoteceny
Angielskie słowa kluczowe: bread ; ergosterol ; microscopic fungi ; flour ; storage ; trichothecenes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Panasiewicz, Wiesław Koziara, Hanna Sulewska
Tytuł: Evaluation of technological quality in grain and flour of winter triticale (Triticosecale Wittm.) from controlled cultivation conditions
Tytuł równoległy: Ocena jakości technologicznej ziarna i mąki pszenżyta ozimego (Triticosecale Wittm.) z kontrolowanych warunków uprawy
Źródło: Pol. J. Nat. Sci. - 2018, vol. 33, 1, s. 89-99, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1643-9953 e-ISSN: 1898-6196
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ozime ; deszczowanie ; nawożenie azotem ; mąka ; ciasto ; chleb
Angielskie słowa kluczowe: winter triticale ; irrigation ; nitrogen fertilization ; flour ; dough ; bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2013
Autorzy: Mariusz Pacyński, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Smak i zapach pieczywa
Źródło: Prz. Piek. Cukier. - 2013, R. 61, 1, s. 4-5, il.
p-ISSN: 0033-2313
Polskie słowa kluczowe: chleb ; aromaty spożywcze ; zapach ; smak
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2013
Autorzy: Julita Reguła, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Wartość odżywcza oraz indeks glikemiczny produktów zbożowych z dodatkiem suszu boczniaka ostrygowatego (Pleurotus ostreatus)
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 5 (90), s. 119-128, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: produkty zbożowe ; boczniak ostrygowaty ; Pleurotus ostreatus ; chleb ; wartość odżywcza ; indeks glikemiczny
Angielskie słowa kluczowe: cereal product ; oyster mushroom ; Pleurotus ostreatus ; bread ; nutritional value ; glycemic index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2012
Autorzy: Kazimierz Bogaczyński
Tytuł: Niepoprawne nazwy: mąka, chleb i płatki - razowe lub z całego ziarna a nie z pełnego ziarna, czy pełnoziarniste
W: XXXIII Konferencja w Krynicy Morskiej "Jakość mąki - bezustanne wyzwanie dla młynarzy i piekarzy" : Krynica Morska, 30 maja - 2 czerwca 2012 r.
Adres wydawniczy: Warszawa : Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, 2012
Szczegóły: s. 24-25
ISBN: 978-83-933341-1-7
Polskie słowa kluczowe: mąka ; chleb ; płatki zbożowe ; nazewnictwo ; przetwórstwo zbożowe
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP