logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHEMILUMINESCENCJA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2012
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Chemiluminescence - a modern tool to assess the antioxidant activity plant extract
Tytuł równoległy: Chemiluminescencja - nowoczesne narzędzie oceny aktywności przeciwutleniającej ekstraktóe roślinnych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 18-19
Polskie słowa kluczowe: chemiluminescencja ; przeciwutleniacze ; analiza składników żywności
Angielskie słowa kluczowe: chemiluminescence ; antioxidants ; analysis of components of food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2007
Autorzy: Danuta Sławińska, Piotr Rolewski, Janusz Sławiński
Tytuł: Wpływ ozonu na właściwości antyuleniające oraz spektroskopowe kwasów humusowych
W: Agrofizyka w inżynierii produkcji i ochronie środowiska. Referaty i doniesienia : Konferencja naukowa, Krasiczyn, 26-28.09.2007.
Adres wydawniczy: Lublin : Instytut Agrofizyki PAN, 2007
Szczegóły: s. 106
ISBN: 83-89969-06-8
Polskie słowa kluczowe: materia organiczna ; ozon ; utlenianie ; kwas humusowy ; właściwości przeciwutleniające ; chemiluminescencja ; metody badań
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2006
Autorzy: Halina Pieńkowska, Piotr Rolewski, Danuta Sławińska
Tytuł: Chemiluminescencja w reakcjach utleniania olejów z nasion wiesiołka, ogórecznika i żmijowca
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 309
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; olej wiesiołkowy ; olej ogórecznikowy ; olej z nasion żmijowca ; utlenianie ; chemiluminescencja
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2006
Autorzy: Piotr Rolewski, Krzysztof Polewski
Tytuł: Chemiluminescencyjne oznaczanie nadtlenków lipidów w oleju lnianym
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 308
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: olej lniany ; utlenianie ; nadtlenki lipidów ; oznaczanie ; chemiluminescencja
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP